Focaccia, blanco, 300gr, Bosakker Brood, niet bio

Focaccia, blanco, 300gr, Bosakker Brood, niet bio
Focaccia, blanco, 300gr, Bosakker Brood, niet bio
0 Review | Review toevoegen
uit Deventer
€ 3,60
Prijs per stuk
Variatie: Focaccia, blanco, 300gr, Bosakker Brood, niet bio
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

De ingrediënten worden ingekocht bij De Gouden Pompoen en bij een biologisch gecertificeerde molen. Bosakkerbrood is alleen zelf niet gecertificeerd biologisch. Daarom mogen we het brood niet biologisch noemen.

Focaccia is een Italiaans plat brood. Het komt oorspronkelijk uit Ligurië, de streek rond Genua, en de naam komt waarschijnlijk van het Latijnse focus (haard), zoals het werd genoemd door de Etrusken die het brood op hete stenen bakten.

Door het gebruik van desem en een lange rijstijd in dit brood ontstaat een heerlijk luchtige kruim  met veel smaal. Door de olijfolie in het deeg voelt het in de mond als zacht en de olijfolie aan de buitenkant van het brood geeft een knapperige korst.

De focaccia van de Bosakker begint met een lekker actieve desem. De basis bestaat uit  bloem met een hoog glutengehalte, volkorenmeel, olijfolie, water,  en zout. Gebakken in een mengsel van rozemarijn, gemengd met olijfolie en zout waardoor je dit brood gelijk, zonder gebeld kan opsmikkelen.

Naast de focaccia Blanco is er een versie met pittige tomaten tapenade, kalamati olijven* of geitenkaas. De tapenade, geitenkaas of de olijven worden in het deeg gedrukt op verschillende plekken.

Ingrediënten
Tarwebloem, Durummeel, Keltisch zout, gist, olijfolie, rozemarijn uit eigen tuin.

Over Bosakkerbrood

Brood dat je doet denken aan je vakantie in Frankrijk of Italië. Brood waar je moeilijk van kan afblijven. De ingrediënten van De Nieuwe Band en Odin worden ingekocht bij De Gouden Pompoen.

Al het brooddeeg wordt opgestart met een desem of een voordeeg/poolish, 24 uur voor het bakken van het brood. Hierdoor krijgt het brood een rijkere smaak door de langere rijping. Bijkomend voordeel is dat dit type brood door veel mensen als beter verteerbaar wordt ervaren.

Brood bakken is een passie voor de bakker Ingrid van BosakkerBrood. Samen in het weekend genieten van lekker, ambachtelijk brood. Brood dat bij elke gelegenheid en maaltijd past. Broodjes die passen bij een kaasplankje bij de borrel of als tussendoortje bij de koffie of thee.

“Het is geweldig om vanuit eenvoudige ingrediënten als meel, water, desem/gist en zout, zoiets moois en lekkers te maken als brood”, aldus de bakker. “Het is elke keer weer spannend hoe het brood uit de oven komt”. Bakker Ingrid is bakt sinds 2016. Eerst voor de eigen B&B gasten. Sinds 1 april 2020 heeft Ingrid een microbakkerij in het pand van Tuinmani in Deventer.

Je vindt alle Bosakkerbrood hier in onze webwinkel: https://www.goudenpompoen.nl/bosakkerbrood

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.