- Streekproducten
- Sallands Houtovenbrood, Okkenbroek
Sallands Houtovenbrood, Okkenbroek
Bezig met laden...
Dit brood komt uit de oven vlak voordat onze bezorgronde start.
Het Sallands Houtovenbrood is een authentiek ambachtelijk brood. Het brood wordt uit de grondstoffen; meel, water, desem en zeezout du Guérande. Het wordt gebakken in een hout gestookte oven. De combinatie van biologische grondstoffen, rijping en de gebruikte brandstof (houtsoorten) hebben geleid tot 4 kenmerkende karakteristieke brood varianten. Nederlands, Frans, Duits en Italiaans brood. Ook staan extra gevulde Krentenweggen en Dadel, vijgen, walnotenbroden op het lijstje. Het Sallands Houtovenbrood is een product van Ton IJsseldijk, bakker van huis uit. Hij richt op het basisgebeuren van het bakken van brood.
In Ekoland magazine heeft een inspirerend artikel gestaan over de samenwerking tussen Tuinderij de Haverkamp en Sallands Houtovenbrood. "Boer en bakker smeden nieuw verbond"
Het Sallands Houtovenbrood is een authentiek ambachtelijk brood. Het brood wordt uit de grondstoffen; meel, water, desem en zeezout du Guérande. Het wordt gebakken in een hout gestookte oven. De combinatie van biologische grondstoffen, rijping en de gebruikte brandstof (houtsoorten) hebben geleid tot 4 kenmerkende karakteristieke brood varianten. Nederlands, Frans, Duits en Italiaans brood. Ook staan extra gevulde Krentenweggen en Dadel, vijgen, walnotenbroden op het lijstje. Het Sallands Houtovenbrood is een product van Ton IJsseldijk, bakker van huis uit. Hij richt op het basisgebeuren van het bakken van brood.
In Ekoland magazine heeft een inspirerend artikel gestaan over de samenwerking tussen Tuinderij de Haverkamp en Sallands Houtovenbrood. "Boer en bakker smeden nieuw verbond"