Versgebakken Bosakker Brood



BosakkerBrood; weekendbrood van biologisch meel zonder toevoegingen

Brood dat je doet denken aan je vakantie in Frankrijk of Italië. Brood waar je moeilijk van kan afblijven. De ingrediënten worden zoveel mogelijk biologisch, van lokale leveranciers betrokken, via de gouden pompoen.

Al het brooddeeg wordt opgestart met een desem of een voordeeg/poolish, 24 uur voor het bakken van het brood. Hierdoor krijgt het brood een rijkere smaak door de langere rijping. Bijkomend voordeel is dat dit type brood door veel mensen als beter verteerbaar wordt ervaren.

Brood bakken is een passie voor de bakker Ingrid van BosakkerBrood. Samen in het weekend genieten van lekker, ambachtelijk en biologisch brood. Brood dat bij elke gelegenheid en maaltijd past. Broodjes die passen bij een kaasplankje bij de borrel of als tussendoortje bij de koffie of thee.

“Het is geweldig om vanuit eenvoudige ingrediënten als meel, water, desem/gist en zout, zoiets moois en lekkers te maken als brood”, aldus de bakker. “Het is elke keer weer spannend hoe het brood uit de oven komt”. Bakker Ingrid is bakt sinds 2016. Eerst voor de eigen B&B gasten. Sinds 1 april 2020 heeft Ingrid een microbakkerij in het pand van Tuinmani in Deventer.

Lees hier meer over BosakkerBrood:

BosakkerBrood website