Halfvolle melk, 1ltr-fles, Vijfsprong

Halfvolle melk, 1ltr-fles, Vijfsprong
Halfvolle melk, 1ltr-fles, Vijfsprong
0 Review | Review toevoegen
Biodynamisch | uit Vorden

Statiegeld

€ 0,70

€ 2,49
Variatie: Halfvolle melk, 1ltr-fles, Vijfsprong
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Goed schudden voor gebruik! Niet gehomogeniseerde, niet gestandardiseerde biologisch-dynamische melk. Direct van boerderij De Vijfsprong. Antibioticavrij.

Ingrediënten
Gemaakt van de biologisch-dynamische melk van eigen koeien. Het vetgehalte van deze melk varieert gedurende het jaar tussen de 4% en 5%. De melk wordt niet gehomogeniseerd, wel gepasteuriseerd. Voor het bereiden van halfvolle melk wordt 60% van de melk afgeroomd, waardoor het vetgehalte in deze halfvolle melk varieert tussen de 1,6% en 2%.

Koel bewaren, max 7graden. Ten minste houdbaar tot: zie deksel.
Statiegeld: 0,45 (voor schone fles en deksel).

Landbouwbedrijf De Vijfsprong is een biologisch-dynamisch agrarisch bedrijf in Vorden dat samenwerkt met zorgstichting Urtica. Het landbouwbedrijf kent vier onderdelen: veehouderij, zuivelverwerking, akkerbouw en tuinbouw. De afzet is regionaal (via de winkel op het erf, de webwinkel, de zuivelpakketten en de verspreiding in de winkels in de Achterhoek).

Biologisch-dynamisch landbouwbedrijf
Boerderij De Vijfsprong werkt volgens de Biologisch-dynamische landbouwmethode. Uitgangspunt hierin is de samenhang tussen plant, dier, bodem en kosmos in een zo goed mogelijk gesloten bedrijfsopzet. Essentieel hierbij is de kringloop op het bedrijf. De gewassen worden verbouwd in een ruime vruchtwisseling. De koeien eten van eigen landbouwgronden en de mest wordt weer terug op het land gebracht. Deze mest is veelal eerst op composthopen opgezet en met de biologisch dynamische kruiden preparaten verrijkt.

Melkveehouderij
Het hart van het landbouwbedrijf zijn de koeien. Koeien leveren de melk voor de verwerking in als zuivel. Koeien leveren de mest die later gecomposteerd als stalmest dient als basis voor een gevarieerd, gezond bodemleven en bodemvruchtbaarheid. En ook na hun leven is er nog heerlijk rundvlees. Bovendien ook leveren de koeien een mooie dagstructuur en werkplezier.

De Vijfsprong levert ons melk, acidophilusmelk, yoghurt, kwark, room, kaas, pompoenen, winterpostelein, rode kool, agria- en raja- aardappelen.

http://www.urticadevijfsprong.nl/landbouwbedrijf/tuin

 

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.