Halfvolle boerenkwark, Vijfsprong

Halfvolle boerenkwark, Vijfsprong
Halfvolle boerenkwark, Vijfsprong
0 Review | Review toevoegen
Biodynamisch | uit Vorden
€ 3,65
Variatie: Halfvolle boerenkwark, Vijfsprong
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

In het natuurschoon van de achterhoek ligt Urtica De Vijfsprong, een biologisch-dynamisch bedrijf en therapeutische leef-werkgemeenschap. Hier bereiden ze ook deze kwark. Dit is een boerenproduct. Dat betekent: op eigen boerderij geproduceerd en van melk van eigen koeien die hun hoorn nog hebben. Gevarieerd voer van de eigen boerderij draagt bij aan de oorspronkelijke smaak van dit product.

De melk wordt afgeroomd, gepasteuriseerd en aangezuurd. Na een nacht wordt de "aangezuurde massa" uitgehangen in speciale doeken waardoor de wei eruit kan lekken. Hierna wordt de kwark die in de doeken achterblijft afgevuld.

Ingrediënten
Afgeroomde, gepasteuriseerde, niet gehomogeniseerde biologisch-dynamische volle melk, zuursel.Landbouwbedrijf De Vijfsprong is een biologisch-dynamisch agrarisch bedrijf in Vorden dat samenwerkt met zorgstichting Urtica. Het landbouwbedrijf kent vier onderdelen: veehouderij, zuivelverwerking, akkerbouw en tuinbouw. De afzet is regionaal (via de winkel op het erf, de webwinkel, de zuivelpakketten en de verspreiding in de winkels in de Achterhoek).

Biologisch-dynamisch landbouwbedrijf
Boerderij De Vijfsprong werkt volgens de Biologisch-dynamische landbouwmethode. Uitgangspunt hierin is de samenhang tussen plant, dier, bodem en kosmos in een zo goed mogelijk gesloten bedrijfsopzet. Essentieel hierbij is de kringloop op het bedrijf. De gewassen worden verbouwd in een ruime vruchtwisseling. De koeien eten van eigen landbouwgronden en de mest wordt weer terug op het land gebracht. Deze mest is veelal eerst op composthopen opgezet en met de biologisch dynamische kruiden preparaten verrijkt.

Melkveehouderij
Het hart van het landbouwbedrijf zijn de koeien. Koeien leveren de melk voor de verwerking in als zuivel. Koeien leveren de mest die later gecomposteerd als stalmest dient als basis voor een gevarieerd, gezond bodemleven en bodemvruchtbaarheid. En ook na hun leven is er nog heerlijk rundvlees. Bovendien ook leveren de koeien een mooie dagstructuur en werkplezier.

De Vijfsprong levert ons melk, acidophilusmelk, yoghurt, kwark, room, kaas, pompoenen, winterpostelein, rode kool, agria- en raja- aardappelen.

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.