Spitskool, per stuk, Udea

0 Beoordelingen
Spitskool, per stuk, Udea
2,79
Variatie: Spitskool, per stuk, Udea
Spitskool, per stuk, Udea
Chinese kool, per stuk, Udea
Witte kool, per stuk, PuurNL
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Spitskool is een delicatesse onder de koolsoorten. Ze heeft een verfijnde en zoete koolsmaak en is heerlijk mals zowel rauw als gekookt. De spitskool is een sappige variant van de witte kool. De kool is los van structuur en de bladeren zijn zacht. De kwaliteit van de spitskool is haar versheid en sappigheid. Bovendien is het een zeer gezonde groente, die bomvol vitamine C zit.

Culinair
De beste manier van bereiden is spitskool bakken of in de salade. Roergebakken spitskool behoudt meer vitamines dan gekookte, is beter verteerbaar en er ontstaat geen koolgeur bij. Wok, bak of roerbak fijngesneden spitskool in een klein beetje (olijf)olie in 5-7 minuten gaar. Enkele ideeën: gevulde koolbladeren als decoratief gerecht; roerbakken met een Spaans pepertje, paprikapoeder en tomatenpuree, roerbakken met ui en kerriepoeder; smoren met ui, karwij, komijnzaad en peper; raspen in een salade met banaan, ananas en yoghurtdressing; in soep; in Gadogado; in een stamppot met aardappelpuree.

Gezondheid
Spitskool bevat veel vitamines en mineralen, zoals vitamines C, B11(folaat), K, kalium, ijzer, vezels en nitraat. Spitskool levert meer vitamine C dan witte kool. Vitamine C ondersteunt met folaat, kalium en natuurlijke suikers de normale functie van het zenuwstelsel en de hersenen. Vitamine C is ook belangrijk voor je weerstand. Kalium is goed voor de bloeddruk en voor de normale stolling van je bloed en het sterk houden van je botten. Folaat is belangrijk voor de aanmaak van cellen en weefsels in je lichaam.

Geschiedenis
De spitskool heeft een lange en kleurrijke geschiedenis. Kool was in de Middeleeuwen al een belangrijke voedingsbron en ze waren er in overvloed. Recepten uit die tijd raden aan om kool met onder meer prei, ui en kruiden te koken. De historie van echte spitskool is vaag. Er wordt gezegd dat het uit China stamt en in de 19e eeuw naar Europa is gebracht, maar er wordt ook beweerd dat spitskoolvariëteiten al vierhonderd jaar geleden in Europa zijn ontstaan.

Bewaren
Bewaar spitskool maximaal een week op een koele plaats. Voorverpakte, gesneden spitskool kun je in de koelkast 1 tot 2 dagen bewaren. Je kunt spitskool ook invriezen na 2-4 minuten blancheren. Je kunt de groente dan tot 12 maanden bewaren in de diepvries.

Recepten
Alle ingredienten zijn terug te vinden in onze webwinkel: www.goudenpompoen.nl/spitskool
  1. Amerikaanse coleslaw
  2. Geroerbakte spitskool
  3. Koolsalade met druiven en cashewnoten
  4. Minestrone à la Genovese
  5. Oosterse spitskool
  6. Pikante roerbakspitskool
  7. Russische gefermenteerde kool
  8. Spitskool met kerrie en kokos
  9. Spitskoolsalade met feta
  10. Spitskoolsalade met rozijnen en noten
  11. Spitskoolstamppot met brie
  12. Supersnelle gado gado
  13. Wraps van spitskool met geitenkaas en groenten

Voorbeeldrecept: spitskool met kerrie en appel
Ingredienten (4 personen): 1 spitskool, 1 appel, handjevol rozijnen, 1 el olijfolie, kerrie, zout, kaneel.
Bereiding: Snijd de spitskool in stukjes; bak de spitskool met een flinke snuf kerrie en een beetje zout 5 minuten in een scheutje olijfolie; schil de appel en snijd hem in stukjes; voeg de appel, rozijnen en een schepje kaneel toe aan de spitskool en roer dit goed om.

Eet smakelijk!

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Spitskool, per stuk, Udea
Laat een review achter
Versturen