Chinese kool, per stuk, Udea

0 Beoordelingen
Chinese kool, per stuk, Udea Chinese kool, per stuk, Udea
3,30
Variatie: Chinese kool, per stuk, Udea
Chinese kool, per stuk, Udea
Bloemkool, per stuk, Udea
Broccoli, 500gr, Udea
Rode kool met appel  500gr, Kramer
Spitskool, per stuk, Udea
Witte kool, per stuk, PuurNL
Rode kool, per stuk, PuurNL
Broccoliroosjes, 300gr, Udea
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Chinese kool is verrassend veelzijdig. Als hoofdgerecht of als bijgerecht. In de roerbak en in de salade. Chinese kool is in tegenstelling tot veel andere kolen licht verteerbaar. En door haar knapperige en enigszins zoete smaak doet Chinese kool het ook vaak goed bij kinderen. Dat komt ook omdat dat ze, net als paksoi, geen uitgesproken koolsmaak heeft. 

Culinair
Chinese kool is licht verteerbaar. Hoe dichter bij het midden van de krop, hoe malser de bladeren zijn. Chinese kool slinkt bij de bereiding. Reken daarom 350gram kool om 200gr beetgare groente op je bord over te houden. Je kunt Chinese kool roerbakken met ui en taugé, verwerken in bami- of nasischotel, rauw in een salade met hardgekookt ei en tomaat of sinaasappel en banaan, kort roerbakken en toevoegen aan bouillon voor een heerlijke soep, serveren met gesmolten oude kaas of brie.

Gezondheid
Chinese kool is arm aan calorieën en bevat veel vitamine C. Het heeft ook een hoog nitraatgehalte. Het bevat ook opvallend veel calcium, net als rucola, boerenkool en postelein. Calcium is een mineraal dat belangrijk is voor de samenstelling van je botten, het helpt je botten sterk te houden. Calcium is ook nodig voor het goed verlopen van de prikkeloverdracht in je zenuwen en voor de normale stolling van je bloed. Chinese kool is ook opvallend rijk aan vitamine K. Dit helpt bij de opname van calcium in je botten en is net als calcium betrokken bij de normale stolling van je bloed.

Geschiedenis
Chinese kool vindt haar oorsprong in het noorden van China. De Ming-dynastie farmacoloog Li Shizhen bestudeerde deze kool om zijn geneeskrachtige kwaliteiten. De kool zoals wij die nu kennen, lijkt nog steeds erg op de soort die in de 14de eeuw geteeld werd in Zhejiang. In het begin van de 20e eeuw werd het gewas meer in Europese landen geteeld en nu zelfs in de hele wereld. Van Chinese kool maken ze ook Chinese zuurkool en in Korea ontwikkelden ze Kimchi van Chinese kool.
In 2017 hadden ze aan boord van het internationale ruimtestation Chinese kool uit een plantengroeiapparaat als voedsel voor de bemanning.

Bewaartips
Chinese kool bewaar je tot een week in een open plastic zak in de groentelade van je koelkast. Een grote krop hoef je niet in één keer op te maken. Snij de krop in de lengte doormidden en bewaar de rest in de koelkast, waarbij je de snijvlakken afdekt met huishoudfolie. Gare Chinese kool (minimaal 2 minuten geblancheerd) bewaar je in een gesloten plastic zak tot 12 maanden in de diepvries.

Recepten
Je kunt alle ingredienten uit de recepten terugvinden in onze webwinkel.
  1. Chinese kool met limoen en chilipeper BBQ
  2. Chinese kool met linzen en pindadressing.
  3. Chinese risotto [Vegan, hoofdgerecht, 60min]
  4. Frisse lentebouillon met Chinese kool
  5. Fruitige salade met Chinese kool
  6. Gado gado
  7. Groene curry met tofu satés [Vegan, hoofdgerecht, 60-90min]
  8. Groenten curry met Chinese kool, venkel en champignons [Vegan, hoofdgerecht, 30-45min]
  9. Groenten roomsoep [Soep, hoofdgerecht, 30-40min]
  10. Oosterse clubsandwich [Lunch, hoofdgerecht, 20min]
  11. Pittige Chinese kool-rolletjes
  12. Sri Lankaanse kottu [Vegan, hoofdgerecht, 45min]
  13. Zelf Kimchi maken

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8714108211405

Beoordelingen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Chinese kool, per stuk, Udea
Laat een review achter
Versturen