Droge worst, lavendel, 130gr, Brandt & Levie

0 Beoordelingen
Droge worst, lavendel, 130gr, Brandt & Levie
7,69
Variatie: Droge worst, lavendel, 130gr, Brandt & Levie
Droge worst, lavendel, 130gr, Brandt & Levie
Droge worst, venkelzaad, 150gr, Brandt en Levie
Droge worst, naturel, 150gr, Brandt en Levie

Productomschrijving

Voor het maken van deze droge worst gebruiken drie Nederlandse jongens van Brandt&Levie het varkensvlees van de schouder, nek, stukken van de achterpoot en rugvet. Het vlees wordt gemalen en gekruid met zout, witte peper en lavendel. Daarna wordt de worst gedraaid in een natuurlijke darm en opgehangen aan een kar. Om ervoor te zorgen dat de goede bacteriën hun werk kunnen doen, wordt de kar naar een warmere ruimte gebracht met een hoge luchtvochtigheid en wind. Zo wordt de fermentatie op gang geholpen. Dit duurt een week, waarna de worsten worden gedroogd in speciale rijpkamers. Afhankelijk van de dikte van de worst duurt dit 3 tot 8 weken bij een temperatuur van 12 tot 14 graden Celsius. En het varkensvlees? Dat is afkomstig van uitsluitend goed gehouden varkens uit Nederland!

Informatie met betrekking tot allergieën en speciale diëten

  • Pinda- en notenvrijPinda- en notenvrij
  • GlutenvrijGlutenvrij
  • Melk- en lactosevrijMelk- en lactosevrij
  • SojavrijSojavrij
  • EivrijEivrij
  • MosterdvrijMosterdvrij
  • LupinevrijLupinevrij
  • WeekdiervrijWeekdiervrij
  • SelderijvrijSelderijvrij
  • VisvrijVisvrij
  • SulfietvrijSulfietvrij
  • SchaaldiervrijSchaaldiervrij
  • SesamvrijSesamvrij

Ingrediënten

varkensvlees* (95%), collageen, conserveermiddel (E250), zeezout, dextrose*, witte peper*, zwarte peper*, lavendel* (<1%), starterculturen, nootmuskaat*.* = biologisch

Voedingswaarden

Energie 342 kcal (1431 kJ)
Vet 22 gram
Vet verzadigd 7 gram
Koolhydraten 0.1 gram
Eiwit 36 gram
Zout 4 gram

Keurmerk

EU EU

Handgemaakt in Amsterdam, op traditioneel Italiaanse wijze, met eigenzinnige smaakcombinaties

Brandt & Levie is het verhaal van 3 jonge chefs die de keukens van Amsterdamse toprestaurants inruilden voor hun eigen worstmakerij met een missie. Een missie om in Nederland verantwoord vlees de standaard te maken. Dus maken ze de lekkerste worsten van het beste vlees. Met uitsluitend vlees van Nederlandse bodem en een vooruitstrevend oog op varkenshouderij: goed gehouden varken, zoals ze het zelf noemen. Nummer 1 van Nederland, al 10 jaar lang.

Voorloper in verantwoorde varkenshouderij

Op hun culinaire reis in Italië zagen de chefs met afschuw dat veel worsten gemaakt werden van geïmporteerd vlees uit onder andere de Nederlandse bio-industrie. Brandt & Levie doet dat anders en is voorloper op het gebied van varkenshouderij. Ze gebruiken alleen vlees van Nederlandse bodem en altijd van goed gehouden varken: zowel biologisch als van eigen varkens die opgroeien bij bevriende boeren. Met deze boeren wordt voortdurend gekeken naar nieuwe innovaties in de varkenshouderij. De biologische worsten zijn Skal gecertificeerd.

Handgemaakt in Amsterdam

De jongens van Brandt & Levie werkten als chefs in verschillende Amsterdamse toprestaurants. De gezamenlijke liefde voor worst leidde hen echter naar Italië, waar ze van verschillende vooraanstaande leermeesters de traditie van langzame fermentatie en rijping leerden. Een proces waarbij men heel nauwlettend de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie laat variëren om zo de mooiste droge worst te maken.

In hun Amsterdamse rijpkamers, die uniek zijn voor Nederland, passen zij deze technieken nu toe. Uit liefde voor worst wordt alles met de hand gemaakt. Met als resultaat de beste worsten van Nederland.

Kwaliteit van de chef voor de thuiskok

Ondanks dat ze hun plek in de keuken opgaven, is Brandt & Levie nog steeds ook in restaurants te vinden. Vanwege hun spannende smaakcombinaties worden de worsten zelfs in enkele sterrenrestaurants geserveerd. En dat is precies wat Brandt & Levie voor ogen heeft: het maken van producten van chefskwaliteit om (ook) thuis van te genieten. Met interessante smaken en altijd van hoge kwaliteit verantwoord vlees.

Met een missie om Nederland beter vlees te laten eten, houden ze streng in de gaten wat er met hun varkens gebeurt. De beste worsten komen van het beste vlees en het beste vlees komt van varkens die met respect behandeld zijn en zo vrij mogelijk opgroeien.

Voorloper in verantwoorde varkenshouderij

Op hun culinaire reis in Italië zagen de chefs met afschuw dat veel worsten gemaakt werden van geïmporteerd vlees uit onder andere de Nederlandse bio-industrie. Brandt & Levie doet dat anders en is voorloper op het gebied van varkenshouderij. Ze gebruiken alleen vlees van Nederlandse bodem en altijd van goed gehouden varken: zowel biologisch als van eigen varkens die opgroeien bij bevriende boeren. Met deze boeren wordt voortdurend gekeken naar nieuwe innovaties in de varkenshouderij. De biologische worsten zijn Skal gecertificeerd.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8718503363646

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Droge worst, lavendel, 130gr, Brandt & Levie
Laat een review achter
Versturen