Verse kapucijners, 250gram, Overkant

0 Beoordelingen
Verse kapucijners, 250gram, Overkant
3,59
Variatie: Verse kapucijners, 250gram, Overkant
Verse kapucijners, 250gram, Overkant
Kapucijners, 500gr, De Nieuwe Band
Kapucijners, 370ml, Machandel
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Een echte zomergroente. Vers zijn ze namelijk veel gezonder en veel lekkerder. Kapucijners worden traditioneel met gebakken spek(jes) gegeten, maar er zijn ook veel lekkere vega-recepten.

Verse jonge kapucijners en gedroogde kapucijners verschillen duidelijk in smaak. Gedroogde zijn iets meliger dan de verse. De van nature aanwezige suikers zijn dan namelijk omgezet in koolhydraten. Verse kapucijners worden onrijp geoogst, waardoor ze een zoetige smaak hebben. Kapucijners bevatten relatief veel vezels en weinig calorieën. Hierdoor is het een goede vleesvervanger. 

Culinair
Kapucijner kun je, net als bruine bonen, toevoegen aan een frisse salade of ovenschotel. Je kunt ze ook verwerken in een lekker stoofpotje. Of in een maaltijdsalade of maaltijdsoep. Een vegetarische schotel van met ui, knoflook, wortel, broccoli en paprika is ook een aanrader. Als bijgerecht zijn ze lekker met spekjes en rozijnen of gesmoorde ui.


Voor 200gram gekookte kapucijners heb je zo’n 500 tot 700gram peulen nodig. Knijp in punten van de peulen tot de peulen open springen en haal de kapucijners er uit. Heel kort koken, zo'n 8 minuten. Stomen is zelfs nog beter. Dan proef je een heerlijk peulvruchtje met een klein bittertje en een stevige bite. Voedingstoffen blijven dan ook beter bewaard.

Gezondheid
Kapucijners bevatten veel voedingsstoffen: eiwitten, vitaminen, mineralen. En hebben ze een hoog vezelgehalte. Door de eiwitten en vitamine C, B1 en B2 die er in zitten worden ze vaak als vleesvervanger gegeten.

Geschiedenis
De kapucijner is een oud gewas en wordt al ten minste 7000 jaar geteeld. De oudste vondsten dateren uit archeologische opgravingen in Turkije. De naam kapucijner verwijst naar de franciscaner kloosterorde van de kapucijnen, vanwege de grauwe kleur.[1]

Bewaren
In een open plastic zak zijn verse kapucijners 4 dagen in de koelkast houdbaar. Je kunt kapucijners ook in de diepvries bewaren. Je moet ze dan wel eerst ca. 4 minuten blancheren.


Recepten
Alle ingredienten zijn terug te vinden in deze webwinkel.
  1. Captain’s dinner met kapucijners en spek
  2. Vega Captain’s dinner met haloumi en mosterdsaus
  3. Kapucijner-hummus
  4. Kapucijners in Oosterse saus met kokos en kip
  5. Kapucijners met basilicum (snel en simpel)
  6. Ratatouille met kapucijners (low carb)
  7. Rucola, kapucijners en oude kaas
  8. Salade met kapucijners, munt en pecorino
  9. Sjalotten met kapucijners
  10. Snijbietstelen met kapucijners
  11. Verse kapucijners (snel en simpel)
  12. Verse kapucijners met mosterd-roomsaus (snel en simpel)

Voorbeeldrecept: Verse kapucijners met mosterdroomsaus
Makkelijk bijgerecht, voor 2 personen


Dop en was 750gram kapucijners. Kook de kapucijners in ca. 8 minuten gaar in ruim kokend water met zout. Pel en snipper intussen 2 sjalotjes. Fruit ze vervolgens in een pannetje met 2 eetlepels olijfolie. Tot ze glazig zijn. Roer 1dl crème fraiche erdoor. Roer 1eetlepel mosterd erdoor. Giet de kapucijners af en roer ze door de mosterdroomsaus; voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.

 

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Review toevoegen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Verse kapucijners, 250gram, Overkant
Laat een review achter
Versturen