Kapucijners, 500g, De Nieuwe Band

0 Beoordelingen
Kapucijners, 500g, De Nieuwe Band
3,69
Variatie: Kapucijners, 500g, De Nieuwe Band
Kapucijners, 500g, De Nieuwe Band
berglinzen, 500g, De Nieuwe Band
Kapucijners, 370ml, Machandel
Adukibonen, 500g, De Nieuwe Band
bruine bonen, 500g, De Nieuwe Band
beluga linzen
Gele linzen, 500g, De Nieuwe Band
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Voedzame bonen, geteeld door boer Piet van Zanten bij het Groningse dorp Garmerwolde. Piet en Vera van Zanten zijn steeds bewust op zoek naar het terugbrengen van oude en typisch Groningse gewassen en dat volledig in respect voor en met de natuur.

Groningse kapucijners van De Nieuwe Band
Na een vier jaar lange zoektocht naar boeren die ons biologische of biologisch-dynamische kapucijners zouden kunnen leveren, is het ons dit jaar nu toch gelukt! De kapucijners komen van Piet van Zanten van het biologisch-dynamische akkerbouwbedrijf Het Geweide Hof in het Groningse Garmerwolde.

Kapucijners: een Nederlands gewas dat niet van natte voeten houdt...
De kapucijner is een boon die alleen in Nederland wordt geteeld. Tot de jaren tachtig van de vorige eeuw gebeurde dat nog "net als vele andere bonen" op redelijk grote schaal in Groningen, Friesland en Zeeuws Vlaanderen. Voor de boer zijn bonen voor de bodem een prachtig gewas, want ze brengen stikstof in de bodem. Het telen van bonen en vooral het drogen ervan is echter nogal risicovol in een land waar het in het najaar geregeld wil regenen. Vroeger werden de bonen na de oogst handmatig "dus arbeidsintensief - opgestapeld op ruiters (houten constructies waarbij de bonen van de grond bleven) en op het land te drogen gezet. Na het rampjaar 1987, toen het in het najaar eindeloos regende en honderden hectares bonen omgeploegd moesten worden, was het voor de meeste boeren gedaan met de (gedroogde) bonenteelt.Piet van Zanten vertelde ons dat zijn ervaring met kapucijners is dat hij van elke vijf jaar er twee jaren bij heeft met een goede oogst, één jaar "dat er mee door kan" en twee jaar met een ronduit slechte oogst (als gevolg van de natheid) en dat hij dan moet onderploegen. Toch teelt hij graag het gewas en vindt hij het leuk om met oude gewassen te werken.Kapucijners moeten 8-12 uur voorgeweekt worden en hebben een kooktijd van 60-75 minuten, afhankelijk van hoe oud de kapucijners zijn.Op ons etiket staat niet vermeld dat de kapucijners van Demeter-kwaliteit zijn. Daarvoor is het voor ons namelijk nog te onzeker of we altijd Demeter-kwaliteit kunnen krijgen of dat we soms ook uit zullen moeten wijken naar biologisch.N.B. We vinden het belangrijk om je zoveel mogelijk te vertellen over de herkomst van onze producten. En we vinden het belangrijk om zoveel mogelijk met dezelfde boeren en leveranciers te werken. Soms moeten we toch tussentijds wisselen van leverancier omdat er niet voldoende beschikbaar is van een product. We kunnen dit helaas niet overal op onze site actueel houden. Bij het product-overzicht op deze site, zie je wel altijd het actuele land van herkomst van een product, dus kijk daar als dit nieuws-item al wat ouder is.

Ingrediënten
kapucijners*. * Van biologische herkomst

Voedingswaarde
Gemiddeld per 100 gram:
Energie 1286 kiloJoules 305 kcal Vet 1,5 gram - waarvan verzadigde vetzuren 0,2 gram Koolhydraten 43 gram - waarvan suikers 1 gram Voedingsvezels 20 gram Eiwit 20 gram Zout 0,03 gram

Allergenen-informatie
glüten Mogelijk Amandelen Mogelijk Tarwe Mogelijk Hazelnoten Mogelijk Rogge Mogelijk Walnoten Mogelijk Gerst Mogelijk Cashewnoten Mogelijk Haver Mogelijk Pecannoten Mogelijk Spelt Mogelijk Paranoten Mogelijk Kamut Mogelijk Pistachenoten Mogelijk Schaaldieren Nee Macademianoten Mogelijk Ei Nee Selderij Nee Vis Nee Mosterd Nee Aardnoten (pinda) Nee Sesam Mogelijk Soja Mogelijk Sulfiet Nee Sojalecithine Nee Lupine Nee Melk Nee Weekdieren Nee Noten Mogelijk.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8718182796124

Beoordelingen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Kapucijners, 500g, De Nieuwe Band
Laat een review achter
Versturen