Focaccia, tomaat-olijf, per stuk, Bosakker Brood, niet biologisch gecertificeerd

0 Beoordelingen
Focaccia, tomaat-olijf, per stuk, Bosakker Brood, niet biologisch gecertificeerd Focaccia, tomaat-olijf, per stuk, Bosakker Brood, niet biologisch gecertificeerd
4,75
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Focaccia is een Italiaans plat brood. Het komt oorspronkelijk uit Ligurië, de streek rond Genua, en de naam komt waarschijnlijk van het Latijnse focus (haard), zoals het werd genoemd door de Etrusken die het brood op de vloer gebakken.

De focaccia van de Bosakker begint met een lekker actieve desem. De basis bestaat uit bloem met een hoog glutengehalte, volkorenmeel, olijfolie, water,  en zout. Gebakken in een mengsel  van rozemarijn, gemengd met olijfolie en zout, dit keer aangevuld met tomaatjes en rode ui, waardoor je dit brood zonder beleg, lekker kan opsmikkelen.

Ingrediënten

Tarwebloem*, volkerenmeel*, Keltisch zout, gist*, olijfolie*, rozemarijn* uit eigen tuin.

De ingrediënten worden ingekocht bij De Gouden Pompoen en bij een biologisch gecertificeerde molen. Bosakkerbrood is alleen zelf niet biologisch gecertificeerd. Daarom mogen we het brood niet biologisch noemen.

Over Bosakkerbrood

Brood dat je doet denken aan je vakantie in Frankrijk of Italië. Brood waar je moeilijk van kan afblijven. De ingrediënten van De Nieuwe Band en Odin worden ingekocht bij De Gouden Pompoen.

Al het brooddeeg wordt opgestart met een desem of een voordeeg/poolish, 24 uur voor het bakken van het brood. Hierdoor krijgt het brood een rijkere smaak door de langere rijping. Bijkomend voordeel is dat dit type brood door veel mensen als beter verteerbaar wordt ervaren.

Brood bakken is een passie voor de bakker Ingrid van BosakkerBrood. Samen in het weekend genieten van lekker, ambachtelijk brood. Brood dat bij elke gelegenheid en maaltijd past. Broodjes die passen bij een kaasplankje bij de borrel of als tussendoortje bij de koffie of thee.

“Het is geweldig om vanuit eenvoudige ingrediënten als meel, water, desem/gist en zout, zoiets moois en lekkers te maken als brood”, aldus de bakker. “Het is elke keer weer spannend hoe het brood uit de oven komt”. Bakker Ingrid is bakt sinds 2016. Eerst voor de eigen B&B gasten. Sinds 1 april 2020 heeft Ingrid een microbakkerij in het pand van Tuinmani in Deventer.

Je vindt alle Bosakkerbrood hier in onze webwinkel: https://www.goudenpompoen.nl/bosakkerbrood

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Review toevoegen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Focaccia, tomaat-olijf, per stuk, Bosakker Brood, niet biologisch gecertificeerd
Laat een review achter
Versturen