Bergkaas, belegen, 250gr, Ruimzicht

Bergkaas, belegen, 250gr, Ruimzicht
Bergkaas, belegen, 250gr, Ruimzicht
0 Review | Review toevoegen
Biodynamisch | uit Halle
€ 7,95
Prijs per stuk
Variatie: Bergkaas, belegen, 250gr, Ruimzicht
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Achterhoekse Bergkaas belegen heeft een stevige smaak doordat het 6 maanden heeft kunnen rijpen. Door de melkzuurbacteriën krijgt de kaas een rijke smaak.

Kaasmaken op z’n Achterhoeks

Jara maakt de kaas op boerderij Ruimzicht. Dat doet ze op een natuurinclusieve manier. Van onze rauwe melk maken we rechtstreeks kaas. Daarmee besparen we energie door niet eerst te koelen en daarna weer op te warmen. Bovendien worden alle goede melkzuurbacteriën zo gestimuleerd en kunnen eventuele slechte bacteriën minder snel uitgroeien. In het hele proces van kaasmaken zijn alle stappen milieuvriendelijk. We gebruiken minder water en de kaaskelder wordt op een natuurlijke manier gekoeld, want hij ligt deels onder de grond.

Gezond

De melk gaat direct van de koe naar de kaastobbe. Dat maakt de kaas beter verteerbaar en gezonder. omdat het dan al de goede temperatuur heeft om er kaas van te maken. Alle goede melkzuurbacteriën worden zo gestimuleerd en kunnen eventuele slechte bacteriën minder snel uitgroeien. De melkzuurbacteriën komen tot optimale bloei doordat we geen antibiotica, schoonmaakmiddelen voor de spenen en andere onnatuurlijke middelen gebruiken.
De korst van de kaas is eetbaar en zorgt juist voor extra smaak. Door de kazen iedere dag te keren en in te smeren ontwikkelen we een harmonieus microklimaat op de kaas en is deze bestand tegen eventuele ongewenste schimmels en bacteriën. Dit alles levert een gezonde en smaakvolle kaas.


Boerderij Ruimzicht

Biologisch dynamisch landbouwbedrijf met melkvee, varkens, schapen, kippen, tuinderij en zorgboerderij in Halle. Smaakvolle zuivel, kaas, rauwe melk van de tap, vlees en groenten vers van het land.

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.