Zuurkool, kruiden-, 500gr, Kramer

0 Beoordelingen
Zuurkool, kruiden-, 500gr, Kramer
1,69
Variatie: Zuurkool, kruiden-, 500gr, Kramer
Zuurkool, kruiden-, 500gr, Kramer
Zuurkool, naturel-, 500gr, Kramer
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Deze zuurkool wordt gemaakt door Kramer en Zonen. Bij dit familiebedrijf wordt al vijf generaties kool verwerkt van eigen land. Kramer krijgt witte kool binnen, waar dit vervolgens verwerkt wordt tot de bekende zuurkoolsliertjes. Hierna begint het inmaakproces, wat grotendeels plaatsvindt van begin augustus tot eind december. In deze tijd ligt de zuurkool opgeslagen in grote diepe putten, waar de natuurlijke fermentatie plaatsvindt. Zodra de gefermenteerde witte kool tot zuurkool is verworden, wordt dit vanuit grote containers verpakt in de verschillende soorten verpakkingen. Van hieruit wordt de verse zuurkool direct verpakt. Alle zuurkool verpakt in blik of glazen pot is gepasteuriseerd. De zuurkool van Kramer die verpakt wordt in de zakjes en emmers zijn niet verhit en daarmee echt verse zuurkool! Met deze zuurkool met kruiden heb je een heerlijke basis voor een lekkere zuurkoolstamppot of ovenschotel in huis. Laat de zuurkool even uitlekken voor gebruik en verwerk vervolgens in jouw favoriete gerecht.
 

Ingrediënten

Witte kool* (97%), zeezout, kruidenmengsel* (wortel*, prei*, rode paprika*, ui, MOSTERDzaad, karweizaad*), citroenzuur, ascorbinezuur, * = Biologisch

Inspiratie en recepten

Zuurkool wordt meestal als stamppot gegeten, maar er zijn veel meer mogelijkheden. In de Duitse keuken wordt zuurkool vaak apart geserveerd(met karwei) en in de Hongaarse keuken doen ze het in de stoofpot(goulash). Zuurkool is eigenlijk gewoon gesneden witte kool, die door de inwerking van diverse melkzuurbacteriën is gefermenteerd. Door deze bewerking is zuurkool veel licht verteerbaar. De kool is als het ware voorverteerd.

Smaak
Zuurkool smaakt uiteraard zuur. Voor een wat minder zure smaak kun je de zuurkool voor gebruik onder de kraan afspoelen. Bij het koken van zuurkool komt geen typische koollucht vrij.

Gezondheid
Zuurkool bevat veel vitamine B6 en C. Zuurkool bevat veel vezels, vitamine C en calcium. Ze is ook rijk aan vezels, terwijl het caloriearm is. Van vezelrijke voeding houd je langer een vol gevoel na het eten, waardoor je minder zult gaan eten en daardoor minder calorieën binnenkrijgen.

De melkzuurbacteriën die in zuurkool zitten werken als probiotica voor je darmen. Probiotica zijn goede bacteriën die in je darmen de strijd aangaan tegen gifstoffen en schadelijke bacteriën. Zuurkool helpt je dus bij het opbouwen van goede darmflora, bijvoorbeeld na een antibioticakuur.

Doordat zuurkool zo’n gunstige uitwerking heeft op je spijsvertering, kan het ook helpen om het immuunsysteem te versterken. Het is ook belangrijk om te weten dat zuurkool bepaalde medicijnen kan beïnvloeden.

Er is ook steeds meer bekend over het verband tussen de darmen en hersenen. Het lijkt erop dat humeur voor een deel afhankelijk is van de gezondheid van de darmen. Hier wordt nu volop onderzoek naar gedaan.

Bewaren
Een geopende verpakking zuurkool kun je nog ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren. Restjes gekookte zuurkool kun je in een afgesloten bewaarbakje 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren.

Herkomst-historie
In Vlaanderen wordt veel choucroute gezegd, naar de Franse verbastering van het originele Middelhoogduitse sūrkrūt. Zuurkool is afkomstig uit het noorden van China en is via de Mongolen in Europa gekomen. Vooral in Oost-Europa wordt zuurkool traditioneel veel gegeten. In de tijd van de Engelse ontdekkingsreiziger James Cook werd bij bootreizen zuurkool meegenomen, om scheurbuik te voorkomen. Dat was in de 18e eeuw. Pas tegen het eind van de 18e eeuw raakte zuurkool in Nederland ingeburgerd.

13 Recepten
Alle ingredienten zijn terug te vinden in onze webwinkel: www.goudenpompoen.nl
  1. Hongaarse zuurkool
  2. Zuurkoolsoep
  3. Stamppot zuurkool met worst
  4. Ovenschotel zuurkool met aardappelpuree
  5. Broodje braadworst met zuurkool
  6. Zuurkoolkoekjes
  7. Zuurkool uit de Elzas
  8. Zomerse zuurkool
  9. Zuurkooltaart met zoete aardappel
  10. Zoete zuurkool met appel
  11. Pittige zuurkool-mosterd schotel
  12. Surinaamse zuurkool
  13. Zuurkooltaart

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Zuurkool, kruiden-, 500gr, Kramer
Laat een review achter
Versturen