Slagroom, 200ml, Weerribben

Slagroom Drentse Aa
Slagroom is een produkt, dat verkregen wordt door volle melk te centrifugeren in een zgn. ontromer. Dit is een apparaat dat volle melk scheidt in magere melk en room. De room wordt afgevuld in potjes van 250 ml.Slagroom is heerlijk op uw eigen gemaakte appel of kwarktaart.

Ingrediënten
ROOM* (min. 20% vet). * = Biologisch


Voedingswaarde per 100 g
Energie 337 kcal (1410 kJ)
Vet 35 gram
Vet verzadigd 23 gram
Koolhydraten 2.8 gram
Suikers 2.8 gram
Eiwit 2 gram
Zout 0.04 gram

De melk die voor de producten van Drentse Aa
wordt gebruikt is afkomstig van biologische boeren Ko en Marjan Albers uit Anderen aangevuld met biologische melk uit Noord-Nederland van Ekomelk op maat.
De melkveehouderij van Ko Albers en Marjan van den Berg is tevens demonstratiebedrijf in het kader van het milieubeschermingsbeleid van de provincie Drenthe. Zowel boeren als andere belangstellenden kunnen (na afspraak) het bedrijf in Anderen bezoeken.
De koeien lopen op het terrein van Staatsbosbeheer die het gebied wil "verschralen". De koeien moeten, door gras te eten, voedingsstoffen aan de bodem onttrekken. Op deze weilanden mag daarom niet worden bemest. Op den duur wordt de bodem schraler, waardoor zeldzame planten zich kunnen vestigen. De koeien hebben zodoende de keus uit veel plantensoorten en die variatie is goed voor de gezondheid van het vee en de smaak van de melk. In ruil voor dit natuurbeheer krijgt het bedrijf de natuurgraslanden tegen een aantrekkelijke prijs in pacht. Het bedrijf heeft ook gronden waar wel mag worden bemest met de vruchtbare potstalmest. Dit gras wordt gemaaid en ingekuild. In de winter dient het kuilgras als voer voor de koeien op stal.
De koeien staan in de winter in de potstal. Dit betekent dat de dieren op stro staan, wat warm is en vocht opneemt. De koeien worden dus goed verzorgd en hebben genoeg ruimte. Bijkomend voordeel is dat dit type stal vruchtbare mest levert die goed is voor de structuur en het evenwicht in de bodem.
Onze producten hebben het Eko keurmerk, wat betekent dat ze voldoen aan de strenge biologische normen van Skal. Skal is een onafhankelijke organisatie die duurzame agrarische productiemethoden en producten controleert en certificeert.
Bij de producten van Drentse Aa is de herkomst van de melk bekend.
De melk wordt op duurzame wijze geproduceerd, dus zonder uitputting van de bodem en zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Een gezonde, vruchtbare bodem moet zorg dragen voor een goede productie en voor een natuurlijk evenwicht dat ziekten tegengaat.
 

Foto('s):
Prijsinformatie:
Prijs per :
€ 1,99
Aantal: Bestellen
Op verlanglijst
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

EAN

 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Anderen bekeken ook