Rode kool, per stuk, PuurNL

0 Beoordelingen
Rode kool, per stuk, PuurNL Rode kool, per stuk, PuurNL
2,55
Variatie: Rode kool, per stuk, PuurNL
Rode kool, per stuk, PuurNL
Rode kool, 680gr, Machandel
Rode kool, 370ml, Machandel
Bloemkool, per stuk, Udea
Broccoli, 500gr, Udea
Rode kool met appel  500gr, Kramer
Chinese kool, per stuk, Udea
Witte kool, per stuk, PuurNL
Broccoliroosjes, 300gr, Udea
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

De bekendste combinatie is rode kool met appeltjes, maar rode kool kun je ook rauw eten als je het fijnraspt. maar dan alleen in kleine hoeveelheden. Marineer je de kool langer  in bijvoorbeeld yoghurt dan wordt het zachter en is het als salade makkelijker te verteren. De blauw-rode kleur van rode kool wordt veroorzaakt door een natuurlijke kleurstof.

Culinair
Om de kool wat zachter te maken kun je een beetje azijn toevoegen. Rode kool breng je op smaak met kruidnagel, laurier, kaneel en/of suiker, rode wijn maar natuurlijk ook met in blokjes gesneden appel. Eventueel met rozijnen. Je kunt rode kool ook binden met maïzena of bloem. Citroensap voorkomt dat de kool blauw wordt in een salade.
In de traditionele Nederlandse keuken past rodekool goed bij rood vlees of wild. Andere ideeën zijn: roerbakken met tutti frutti of ananas en rozijnen; raspen in een salade met banaan en een yoghurtdressing met sinaasappelsap; in rauwkost; in een stamppot met kalkoen- of kabeljauwfilet of gekookt in combinatie met kastanjes. 

Gezondheid
Rode kool bevat veel vitamine C. Door zijn antioxidantfunctie helpt vitamine C je beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Vitamine C gaat daarom gemakkelijk verloren tijdens het koken. Om dit te beperken kan je de rode kool het beste koken in zo min mogelijk water. Ook bij stomen blijven ook vrijwel alle vitamine C behouden. Naast vitamine C is de rode kool ook rijk aan vitamine K en bevat hij kalium.

Geschiedenis
In de ruim 3000 jaar dat kool al bekend staat, is er een groot aantal groenten uit ontwikkeld. De wilde vorm komt nog steeds voor langs de kusten van Zuid-Engeland, West-Frankrijk en Noordoost- Spanje. De rode kool komt waarschijnlijk uit Duitsland waar zeker al in 1150 rode en witte kool gekweekt werden. 

Bewaren
Rode kool kun je het beste bewaren op een koele, droge, donkere plaats bij een temperatuur van 12-15°C. Een hele rode kool is dan 1,5 tot 2 maanden houdbaar.

Recepten
Alle ingrediënten die je bij de recpeten ziet kun je terugvinden in deze webwinkel.
  1. Basisrecept rode kool
  2. Gefermenteerde rode kool
  3. Gesmoorde rode kool met pasta
  4. Hartige taart met rode kool en walnoten
  5. Rode kool met gember
  6. Rode kool met rozijnen
  7. Rode kool soep
  8. Rode kool zoals oma het maakt
  9. Rode kool-salade
  10. Rode kool-steaks met appel en noten
  11. Roze stamppot
  12. Wraps met rode kool
  13. Zuurkool van rode kool en rode biet

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8714108211344

Beoordelingen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Rode kool, per stuk, PuurNL
Laat een review achter
Versturen