Bloedsinaasappelsap, 700ml, Salamita

Lekker bij het ontbijt of door de kwark met muesli. De sinaasappels voor dit heerlijke bloedsinaasappelsap komen uit de boomgaarden van Siciliaanse coøperatie Salamita. Het rode fruit groeit in de heuvels van het Italiaanse eiland op vruchtbare vulkanische aarde, waar het alle tijd krijgt om aan de boom te rijpen. Koude nachten en milde temperaturen overdag zorgen voor een mooie smaak- en kleurontwikkeling van het fruit.

Ingrediënten
Bloedsinaasappelsap**. **van bio-dynamische teelt. Zo smaakt dit 100% pure sap alsof u het zelf thuis geperst heeft!

Voedingswaarden per 100ml
Energie: 214 KJ/51 Kcal.
Vet: 0 gr waarvan verzadigde vetzuren 0 gr.
Koolhydraten: 12 gr waarvan suiker 11 gr.
Eiwitten: 0 gr. Zout: 0 gr. .

Coøperatie Salamita: kwaliteit van de voet van de Etna
Een van de eerste opdrachten van Odin kwam 25 jaar geleden voort uit de vraag van de boeren van Salamita of zij hun producten via Odin in Nederland af konden zetten. Odin ging daar graag op in en sindsdien hebben we een goede samenwerking. De coøperatie bevindt zich in Barcelonna Pozzo di Gotto op het zonverwarmde Sicilië. Er zijn ruim 120 boeren bij Salamita aangesloten. Uit hun boomgaarden komen diverse citrusvruchten, zoals zoete Moro bloedsinaasappelen, mandarijnen en friszure citroenen. Maar ook noten, vijgen, kumquats en niet te vergeten de populaire muskaatdruiven. Andere bekende Salamita-producten zijn hun wijnen, de olijfolie, de verschillende pasta´s, de sinaasappelbloesemhoning en het heerlijke amandelgebak.

Vulkanische kracht
Door het zeer warme klimaat is het op Sicilië vaak moeilijk om groenten en fruit te telen. De grond is zeer droog en kaal, mede doordat de grond op Sicilië erodeert. De Salamita-boeren telen op biologisch-dynamische wijze en dat heeft in de loop der jaren zijn vruchten afgeworpen. Ze bemesten de grond met koeien- en schapenmest van biologische boeren in de buurt, gemengd met mest van eigen kippen, konijnen en schapen. Onder de bomen laten ze planten als klaver, gras en distel groeien, die zorgen dat de grond gevoed wordt en van de koele schaduw kan genieten. Door hun manier van werken weten de Salamita-boeren het beste te halen uit de vulkanische grond rond de Etna, die rijk is aan mineralen en erg vruchtbaar. Dat geeft hun producten extra kwaliteit! 

Samen sterk
De Salamita-boeren leveren hun oogst aan de coøperatie. Die regelt dat de producten worden gesorteerd of verwerkt en vervolgens bij de afnemers terecht komen. Het sorteren en een deel van de verwerking verzorgt Salamita zelf, een deel wordt uitbesteed aan andere producenten op het eiland. Zo vervaardigt een van de oudste pastafabrikanten van Sicilië op ambachtelijke wijze verschillende pasta´s van het graan van de Salamita-boeren.

[Oorspronkelijke tekst: www.odin.nl]
Foto('s):
Opties:
Variatie: Bloedsinaasappelsap, 700ml, Salamita
Prijsinformatie:
Prijs per :
€ 4,99
Aantal: Bestellen
Op verlanglijst
 

EAN

 

Relevante producten
Anderen bekeken ook
Reviews

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.