Snijbonen, portie 250gr, Udea

0 Beoordelingen
Snijbonen, portie 250gr, Udea
3,25 incl. btw
2,92
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Snijbonen zijn plat en lang en kunnen wel 25 centimeter lang worden. Snijbonen zijn stugger dan sperziebonen. Daarom worden ze eerst gebroken, gesnipperd of gesneden. Op deze manier komt het aroma ook goed tot z’n recht.

De snijbonenstruik slingert zich liefst rond een draad of staaf. Amper drie weken heeft hij nodig om helemaal tot boven te klimmen en de eerste bloemen tot ontwikkeling te brengen. Even later vormen zich brede, smalle peulvruchten die je kunt identificeren als snijbonen. Snijbonen werden vroeger in smalle reepjes gesneden (vandaar de naam) en ingemaakt (zoals zuurkool).

Bewaren
Verse snijbonen bewaar je gemakkelijk vijf dagen in de koelkast, verpakt in een gesloten papieren zak.

Gezondheid
Snijbonen zijn erg voedzaam. Net als andere peulvruchten bevatten snijbonen niet alleen veel koolhydraten, maar ook veel eiwitten. Dat maakt ze geschikt als hoofdbestanddeel voor een vegetarische maaltijd. Snijbonen bevatten veel vezels, ijzer, calcium en fosfor en bevatten vitamines A en C.

Bereiden
Je snijdt of breekt aan beide kanten de punt eraf. Snijbonen snij je dan normaliter in reepjes van 2cm om het aroma ten volle eruit te laten komen. Je kunt snijbonen trouwens ook ongesneden klaarmaken: eerst blancheren, en daarna met look bakken, bijvoorbeeld. Je kunt de bonen ook koken, roerbakken, stomen, blancheren, etc.

Kookideëen
Koken met bouillon, knoflook en serveren met een beetje zachte margarine, peterselie en peper.
Koken met azijn, vloeibare margarine, uisnippers, peper, verse sinaasappelsap en selderij.
Gekookt en afgekoeld in een salade met radijs, appel en 30+ kaas kaasblokjes.
In een roerbakschotel met knoflook, worteltjes en shoarmakruiden.
Gekookt en geserveerd met mosterdsaus.
In een stamppot met witte bonen.

Recepten
Kipspiesjes met frisse noedelsalade
Noedelsoep met snijbonen en paksoy
Viscurry met noedels
Roergebakken snijbonen en paksoy
Snijbonen gestoofd in citroensap

Snijbonen wecken (m.b.v. een weckketel)
Maak de snijbonen schoon en verwijder de draden. Was de groente en snijd ze. Dat kan machinaal of met de hand. Kook de bonen ongeveer 5 minuten (zeer dun gesneden bonen iets korter). Doe de bonen in een pot en stamp ze aan. Vul bij met kookwater en eventueel met zout. Vul tot 3 cm onder de rand. Weck bij 100° Celsius, 1,5 u lang.

Snijbonen in het zout
Ingrediënten: 1 kg snijbonen en 300 g zout.
Bereiding: Snijd de bonen met een molen en doe ze laag om laag met het zout in een pot. Bovenop de bonen leg je een goed schoongemaakt plankje met een steen erbovenop. Dit gewicht moet de bonen goed onder de pekel houden. Die pekel vormt zich al snel uit het zout en het uit de bonen komende vocht. Wanneer de bonen met weinig zout worden ingemaakt, dan treedt er melkzuurgisting op en ontstaan er zure bonen. Reken dan 10 g zout per 1kg schoongemaakte bonen.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8714108100525

Beoordelingen

Review toevoegen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Snijbonen, portie 250gr, Udea
Laat een review achter
Versturen