Rietsuiker, 500gr, De Nieuwe Band

0 Beoordelingen
Rietsuiker, 500gr, De Nieuwe Band
3,29
Variatie: Rietsuiker, 500gr, De Nieuwe Band
Rietsuiker, 500gr, De Nieuwe Band
Poedersuiker, 250gr, De Nieuwe Band
Palmsuiker, Arenga, 250gr, Masarang

Productomschrijving

Demeter rietsuiker van De Nieuwe Band
We zijn heel blij dat we jullie nu naast onze "gewone" (*) biologische rietsuiker ook rietsuiker van Demeter-kwaliteit kunnen presenteren. Deze lichtbruine "golden light" rietsuiker is afkomstig van Manduvira uit Paraguay, een boerencoøperatie waar zo´n 1200 boerenfamilies bij zijn aangesloten. De coøperatieleden ontvangen een Fairtrade-premie en krijgen landbouwkundige begeleiding.

Zelfstandige boerencoøperatie
Manduvira verbouwt naast suikerriet ook groente-gewassen, om in het eigen levensonderhoud van de boerenfamilies te voorzien. In 2005 begon de coøperatie ook met het verbouwen, verwerken en vermarkten van rietsuiker, en deed dit alles in eigen beheer. Daarmee veroorzaakten ze een kleine revolutie in Paraguay, waar verder alle suikermolens in handen zijn van privé-ondernemingen.Suikerrietboer Antonio Vera van Manduvira: "Paraguay is een enorm arm land waar de suikerrietboeren van oudsher afhankelijk zijn van de suikermolens. Doordat we als coøperatie nu die suiker zelf verkopen, zijn we van boer producent geworden. Dat is mogelijk gemaakt door de premie en begeleiding van Fair Trade".

Fairtrade-premie
Het oogstseizoen voor suikerriet is van juni tot en met november. Daarmee hebben de boeren tot januari een inkomen. Veel van hen hebben in de overbruggingsperiode tot de volgende oogst in juni geen alternatieve inkomstenbronnen. Daarom is de Fairtrade-premie belangrijk: 50% van de premie wordt rechtstreeks aan de leden uitbetaald zodat ze dat geld kunnen besteden aan voedsel, onderwijs en (indien mogelijk) aan investeringen in hun eigen boerderij, zoals het vernieuwen van daken en het aanleggen van drinkwater- en elektriciteitsleidingen. De overige 50% premie wordt voor de sociale en economische ontwikkeling van de coøperatie ingezet. Daardoor kunnen de leden gebruik maken van medische hulp, technisch advies, scholingen, gunstige kredieten en een spaarfonds.

Demeter
Demeter is het keurmerk van de biologisch-dynamische landbouw. De biologisch-dynamische landbouw komt voort uit de antroposofie, een levensbeschouwing die uitgaat van samenhang tussen mens, plant, dier, bodem en kosmos.
Producten met het Demeter-keurmerk voldoen in Nederland altijd aan de eisen van de biologische landbouw, maar gaan nog een stapje verder. Naast de zorg voor voedingsmiddelen vol levenskracht besteden de boeren en verwerkers ook zorg aan de bedrijfsomgeving. Er is grote aandacht voor het milieu, natuurontwikkeling, dierenwelzijn en de sociale en economische vernieuwingen op en rond een bedrijf. Daarom kiezen wij graag voor producten van Demeter-kwaliteit. Meer informatie over Demeter kun je ook lezen op de site van de Demeterstichting. * Onze biologische rietsuiker is trouwens ook niet zo "gewoon", want biologisch, fair en met een lage CO2-uitstoot! 

Ingrediënten
Rietsuiker**. ** Van biologisch dynamische herkomst.

Voedingswaarde, gemiddeld per 100 gram
Energie 1670 kiloJoules 399 kcal Vet 0 gram - waarvan verzadigde vetzuren 0 gram Koolhydraten 99,6 gram - waarvan suikers 99,6 gram Voedingsvezels n.b. gram Eiwit 0 gram Zout 0 gram  

Allergenen-informatie
glüten Mogelijk Amandelen Mogelijk Tarwe Mogelijk Hazelnoten Mogelijk Rogge Mogelijk Walnoten Mogelijk Gerst Mogelijk Cashewnoten Mogelijk Haver Mogelijk Pecannoten Mogelijk Spelt Mogelijk Paranoten Mogelijk Kamut Mogelijk Pistachenoten Mogelijk Schaaldieren Nee Macademianoten Nee Ei Nee Selderij Nee Vis Nee Mosterd Nee Aardnoten (pinda) Nee Sesam Mogelijk Soja Mogelijk Sulfiet Nee Sojalecithine Nee Lupine Nee Melk Nee Weekdieren Nee Noten Mogelijk.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8713330000000

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Rietsuiker, 500gr, De Nieuwe Band
Laat een review achter
Versturen