Paksoi, per stuk, Tuinderij De Overkant

0 Beoordelingen
Paksoi, per stuk, Tuinderij De Overkant
1,90
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Paksoi is familie van Chinese kool. Paksoi is heerlijk in Indische en Chinese gerechten zoals nasi en bami. In de vegetarische keuken is paksoi veel gebruikt, maar voor de meeste niet-vegetariërs blijkt deze lekkere groente nog onbekend. Dit is jammer, want het is een makkelijke groente waarmee je tal van gerechten kunt opwaarderen. De witte nerven kun je roerbakken of stoven, het blad kun je roerbakken, stoven of rauw eten.

Smaak
Paksoi heeft geen typische koolsmaak. Het smaakt eerder wat pittig.

Culinair
Paksoi is in de roerbakschotel een heerlijk knapperend onder­deel. Van het groen van paksoi kun je ook heerlijke wraps maken, of verwerken in een frisse salade met bijvoorbeeld bieslook. Je kunt paksoy koken met een hardgekookt ei, gratineren, verwerken in een soep, rauw in een stamppot met knoflook en ui, als bijgerecht met notenrijst. Mogelijkheden genoeg met deze Hollandse groente met exotische naam.
Voordat je de stronk eruit snijdt, kun je de paksoi het beste in zijn geheel wassen in een ruime hoeveelheid water. Daarna snij je de bladeren en stelen in repen en voeg je ze toe aan je gerecht.

Gezondheid
De paksoi zit vol voedingsstoffen. Het bètacaroteen die in paksoi zit kan in je lichaam worden omgezet naar vitamine A. Dat is belangrijk bij het gezond houden van je huid en slijmvliezen én het goed laten werken van je ogen. Van nature zit in paksoi ook goede hoeveelheden vitamine K, vitamine C en folaat (B11). Vitamine C en folaat gaan gemakkelijk verloren tijdens het koken. Rauw eten, kort roerbakken of stomen zijn daarom de beste bereidingsmethoden.

Geschiedenis
Paksoi werd in de vijfde eeuw genoemd in een beschrijving van de geneeskrachtige waarden van culinaire planten. Traditionele Chinese geneeskunde waardeert paksoi als een medicinale plant, met name voor aandoeningen van de maag en de dikke darm. Paksoi kwam naar Noord-Amerika door Chinese immigranten in de 19e eeuw. Het duurde echter tot ver in de 20ste eeuw dat het in de Westerse keuken bekendheid kreeg.

Bewaren
Bewaar paksoi maximaal een paar dagen in de groentelade van de koelkast. Paksoi kun je ook invriezen. Blancheer het dan 2 minuten.

Recepten
Alle ingredienten die bij de recepten horen kun je terug vinden in onze webwinkel: www.goudenpompoen.nl
  1. Groene currysoep met paksoi
  2. Omelet met paksoi, ui en paprika
  3. Lasagne met paksoi en yoghurt
  4. Gebakken paksoi met shoyu-dressing
  5. Paksoi met kaassaus
  6. Salade met paksoy, noten en meloen
  7. Gegratineerde paksoi
  8. Bami met paksoi
  9. Groene curry met paksoi, spinazie en paneer
  10. aHartig taartje met paksoi
  11. Gestoofde paksoi met kokos, limoen en chili
  12. Gewokte paksoi met edamame en wortel
  13. Soep met paksoi, oesterzwammen en rode curry

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8714108211566

Beoordelingen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Paksoi, per stuk, Tuinderij De Overkant
Laat een review achter
Versturen