Pruimen, paarse-, opal, 500gr, Hekkert

0 Beoordelingen
Pruimen, paarse-, opal, 500gr, Hekkert
2,75
Variatie: Pruimen, paarse-, opal, 500gr, Hekkert
Pruimen, paarse-, opal, 500gr, Hekkert
Pruimen, zonder pit, 500gr, De Nieuwe Band
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Opal pruimen zijn paars van kleur en het geelgroene vruchtvlees is sappig en heerlijk van smaak. Het is een fijne handpruim, maar ook geschikt voor compote en jam. De smaak komt ook goed tot zijn recht in een rumpot. 

Pruimen eet je als gezond tussendoortje of ergens doorheen verwerkt. Pruimen kun je met schil en al opeten. Wanneer de vruchten rijp zijn, komt het vruchtvlees vanzelf los van de pit. Er zijn meer dan 2000 soorten pruimen. Sommige zijn zoet, andere zuur of zoetzuur. Pruimen zijn, net als abrikozen en kersen, steenvruchten. Deze vruchten hebben een schil, zacht vruchtvlees en een harde pit. De harde pit wordt ook wel steen genoemd. Daarom noemen we ze steenvruchten. 


Culinair
Pruimen kun je goed verwerken in zoete producten zoals gebak, jam of gelei. Ze zijn ook lekker door de yoghurt, vla of kwark. Of in een fruitsalade samen met appel, peer, banaan, kiwi, ananas of roodfruit. Je van pruimen samen met ander fruit een heerlijke smoothie kan maken. Van pruimen kun je ook hele lekkere compote of jam maken? Gestoofd zijn pruimen erg lekker bij wild of gevogelte. Gedroogde pruimen een prima zoetstof zijn voor cakes en taarten zodat je geen witte suiker hoeft te gebruiken. ze zijn ook lekker in fruitsalades, jam, gelei of taartvulling.

Gezondheid
Pruimen zijn erg gezond. Pruimen hebben veel waardevolle mineralen en vitamines. Ze bevatten zelf weinig ijzer, maar ze helpen het ijzer uit andere voedingsstoffen halen. Pruimen bevatten veel vitamine C. Het eten van pruimen werkt vaak laxerend en je huid geneest sneller. De Tufts Universiteit in Boston onderzocht soorten fruit en vond uit dat pruimen de meeste antioxidanten bevatten. Pruimen bevatten veel vezels. 

Bewaren
Verse pruimen kun je niet lang bewaren, want dan gaat de schil verkleuren en worden ze bruin van binnen. Je kunt pruimen het beste op een koele plek (12-15°C) bewaren. Daar zijn ze tot maximaal 5 dagen houdbaar. Pruimen bewaar je niet in de koelkast, want pruimen zijn erg gevoelig voor te lage temperaturen. Diepgevroren kun je pruimen in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden bewaren.

Als je er een aantal wat sneller wilt laten rijpen kan je ze op een plek met kamertemperatuur leggen.


Recepten

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Review toevoegen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Pruimen, paarse-, opal, 500gr, Hekkert
Laat een review achter
Versturen