Sla, ijsberg-, per stuk, Udea

0 Beoordelingen
Sla, ijsberg-, per stuk, Udea
3,05
Variatie: Sla, ijsberg-, per stuk, Udea
Sla, ijsberg-, per stuk, Udea
Sla melange, 125gr, Udea
Sla, groene krop, Udea
Sla, rode eikenblad-, per stuk, Udea
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

IJsbergsla heeft een heel dichte krop en is bijzonder stevig. De bladeren zijn lekker knapperig en fris. IJsbergsla is langer houdbaar en pittiger dan gewone kropsla. IJsbergsla is veel steviger en knapperiger dan de meeste andere sla. Het dankt zijn naam aan het feit dat het werd vervoerd in een berg ijs om het vers te houden. De ijsbergsla is in de 20e eeuw in de VS ontwikkeld waar het iceberg lettuce heet. In Nederland wordt het vanaf de jaren 80 in kassen gekweekt.

Sla is ideaal als bijgerecht, tussendoortje of hoofdmaaltijd. Sla bestaat er in vele soorten en meestal wordt ze rauw gegeten. Je kunt sla ook wokken, grillen en er soep van koken, maar niet elke soort leent zich daarvoor.


Culinair
Een fris vers slablaadje kan een simpele maaltijd helemaal opfleuren. Met elke slasoort kun je een frisse salade maken, maar ze kunnen ook een aparte smaak geven aan koude en warme pastaschotels. Gekookt en gepureerd is het een extra smaakmaker voor soepen en sauzen. Sla is ook lekker op brood met een plak kaas. Sla is ook het ideale tussendoortje. Een paar slabladeren, een geraspte wortel, plakjes komkommer en tomaat door elkaar husselen. Balsamico en koudgeperste olijfolie erbij, en klaar.

Gezondheid
Sla is rijk aan vitaminen en mineralen. In 100gram sla zit al je dagelijkse hoeveelheid vitamine A en K. Ook zitten er meerdere vitaminen B én een aanzienlijke hoeveelheid vitamine C in, wat belangrijk is voor een sterk immuunsysteem.

Geschiedenis
De vermoedelijke wilde stamouder van de sla, kompassla, groeide ca. 6000 jaar geleden in de Kaukasus. In het Oude Egypte werd de plant eerst gekweekt voor de olierijke zaden, maar later werden ook de bladeren en de stengels gegeten. In de Romeinse tijd werd sla nog gekookt omdat ze nog niet mals genoeg was. De slaplant werd gezien als een verschijningsvorm van de god Min en het eten van sla zou ervoor zorgen dat men lang seks kan hebben. In Europa werd sla door kruidengeneeskundigen juist gezien als anti-afrodisiac, een voedingsstof die de libido verlaagt.

Bewaren
Kroppen sla moeten stevig aanvoelen en de bladeren moeten onbeschadigd en frisknapperig zijn. Sla bestaat voor een groot gedeelte uit water. Daarom is de groente kwetsbaar en verlept de sla snel. Verbruik sla steeds zo snel mogelijk. Hoe verser, hoe beter. Na aankoop kunt u hem nog 2-3 dagen bewaren in de groentela.


Recepten
Alle ingredienten kun je terug vinden in onze webwinkel: www.goudenpompoen.nl

  1. Basis saladerecept
  2. Ceasar salade
  3. Crème soep van kropsla
  4. Eenvoudige salade met pittige dressing
  5. Gestoofde sla met erwtjes en lenteui
  6. Groene salade
  7. IJsbergsla stamppot met kaas
  8. Mexicaanse salade
  9. Salade met feta en olijven
  10. Salade met kaas en walnoten
  11. Salade met koolrabi en jonge kaas
  12. Salade met tomaatjes en tuinboontjes
  13. Snelle zomerse salade
  14. Vier-de-lentesalade
  15. Waldorfsalade

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8714108211597

Beoordelingen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Sla, ijsberg-, per stuk, Udea
Laat een review achter
Versturen