Asperges, groene-, 250gr, Tuinderij De Overkant

0 Beoordelingen
Asperges, groene-, 250gr, Tuinderij De Overkant
4,99
Variatie: Asperges, groene-, 250gr, Tuinderij De Overkant
Asperges, groene-, 250gr, Tuinderij De Overkant
Asperges, witte-, 500gr, Odin
Asperges, 314ml, Arlo
Violet asperges, 250gr, Udea
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

 

Het witte goud is de bijnaam van asperges. Het is een groente met een prachtige uitstraling. Het bereiden ervan wordt als een culinair hoogstandje gezien en het is, mits juist klaargemaakt, heerlijk.
De prachtige witte stengels groeien onder de grond en hebben een heerlijke zachte smaak. Lekker op traditionele wijze met ham en eieren of uit de oven met kappertjes, gerookte zalm en dille.

Smaak
Asperges hebben een sterke, typische milde, lichtzoete smaak. Groene asperge smaakt wat sterker en kruidiger.

Culinair
Witte asperges traditioneel gegeten met ham en ei, maar er zijn intussen ook veel heerlijke recepten bedacht waarbij je vlees of vis niet mist. Verwerk groene asperges in een lekkere salade, bijvoorbeeld koud in combinatie met sinaasappel. Asperges zijn ook lekker bij vis en Aziatische gerechten. Of in een heerlijk taartje van bladerdeeg, kaas en asperges. Frituur gehalveerde asperges ook eens in een velletje loempiadeeg. De zachte aspergepuntjes zijn ook heerlijk om te verwerken in een romige risotto met mascarpone, lente-ui en pijnboompitjes.

Asperges schillen
Witte asperges snijd je ongeveer 1,5 cm van de onderkant af en dan leg je ze 30 minuten in koud water. Hierdoor kunnen ze zich volzuigen met water en zijn ze makkelijker te schillen. Schil de asperges vervolgens met een aspergeschiller vanaf ongeveer 3 cm onder het kopje naar beneden. Doe dit overlappend, zodat er geen randje harde schil overblijft. Gebruik je een dunschiller? Schil dan twee keer helemaal rond.
Groene asperges hoeven niet geschild te worden. Hebben ze dikke stengels, snijd dan ongeveer 1,5 cm van de onderkant af en schil alleen de onderste helft van de stengels.
Tip! De schil en onderkanten van de asperges kun je gebruiken voor het trekken van een lekkere bouillon.

Gezondheid
Al in de oudheid, door de Grieken, Romeinen en Chinezen, werd de asperge omschreven als een geneeskrachtig kruid. Voornamelijk door de stof asparagine, die een gunstige uitwerking kan hebben op een lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, hartkloppingen en leverkwalen. Asperge is ook een rijke bron van Glutathion. Dit is een belangrijke stof die de lever moet aanmaken om afvalstoffen geschikt te maken voor uitscheiding via lever/gal, darmen en nieren én om vrije radicalen onschadelijk te maken.
Asperges zitten vol vitaminen K, C, B1, B2, E en foliumzuur. De unieke groente werkt volgens zeggen bloedzuiverend en kan als vocht afdrijvend middel worden gebruikt bij blaas- en nierfunctiestoornissen. Dankzij deze kwaliteiten zou je de asperge makkelijk in het rijtje van de superfoods kunnen plaatsen.

Geschiedenis
De wilde asperges komen van oorsprong uit het Himalayagebied.
Asperges zijn al zo’n duizenden jaren bekend als groente om te eten, maar ook om de medicinale eigenschappen, vooral in Egypte en in Griekenland.
De eerste tekenen van aspergeconsumptie zijn gevonden in een Egyptische piramide van rond 2750 v.Chr. Asperges zijn vervolgens door de Arabieren in de middeleeuwen in het Spaanse Andalusië geïntroduceerd. In de 15e eeuw kwam de aspergeteelt vanuit Spanje naar het Noorden.

Bewaren
Asperges zijn gevoelig voor uitdrogen. Bewaar asperges in plastic onder in de koelkast.

Recepten
Alle ingredienten zijn terug te vinden in onze webwinkel: www.goudenpompoen.nl.

  1. Asperges op klassieke wijze
  2. Klassiek gebonden aspergesoep
  3. Vier-de-lente salade
  4. Groene asperges met rode wangetjes (Ecofabulous)
  5. Aspergerisotto (Filmpje)
  6. Asperges met Provençaalse kruidenroomsaus
  7. Quinoa met asperge, avocado en gemarineerde ui
  8. Aspergetaart met raapsteeltjes en eiertapenade
  9. Lentepizza
  10. Quinoa-salade met groene asperges
  11. Quiche met asperges en nori
  12. Oosterse aspergewraps
  13. Noedels met asperge, paprika en taugé
  14. Aspergetoast met ricotta
  15. Kruidensalade met groene asperges en mozzarella
  16. Lunchmuffins met asperge
  1.  

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Asperges, groene-, 250gr, Tuinderij De Overkant
Laat een review achter
Versturen