Flos de Pinoso, rode wijn, 750ml, Bodega de Pinoso

0 Beoordelingen
6,25
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

De rode Flos is een heerlijke en toegankelijke wijn, die door veel mensen lekker wordt gevonden. Nicolaas Klei liet zich opvallend lovend uit over deze rode én ook de witte Flos. Hij benoemde beide wijnen tot omfietswijn in zijn Omfietswijnengids 2014. De rode Flos is gemaakt van monastrelldruiven en heeft een mooie helderrode kleur met purpertinten en is heerlijk fruitig, met aromas van rood fruit. Drinkadvies: bij rijst- en pastagerechten, vis en gegrilde groenten.
 
La Bodega de Pinoso: wijn met een mediterrane ziel
De Gouden Pompoen kiest voor La Bodega de Pinoso omdat:

  • deze coøperatie haar leden motiveert en ondersteunt om over te schakelen naar biologische landbouw

  • ze prachtige wijnen hebben, die al veelvuldig in de prijzen zijn gevallen

  • het team uit een groep jonge, enthousiaste wijnmakers bestaat die er naar streven om volledig biologisch te werken.

La Bodega de Pinoso werd in 1932 als coøperatie opgericht in het dorpje Pinoso, 50 km ten westen van Alicante. Er zijn 300 boeren bij de coøperatie aangesloten en 50% van de wijnproductie is biologisch. De Bodega stimuleert haar leden om om te schakelen naar biologisch en organiseert daarom o.a. bijeenkomsten over biologische landbouw. Hun streven is om uiteindelijk 100% biologisch te werken.

Intensieve begeleiding van de wijnboeren
De boeren die aangesloten zijn bij de coøperatie worden intensief door het team begeleidt. Zo worden er monsters van de druiven naar het laboratorium gehaald om de rijpheid te onderzoeken en te bekijken wat de beste tijd is om de druiven te plukken.

Mediterrane ziel
De grond en het klimaat rond Pinoso zijn ideaal voor het verbouwen van druiven die mooie wijnen opleveren. De wijnen hebben, zoals men dat in Spanje zegt, een "mediterrane ziel". Dit komt onder meer door het gebruik van inheemse gisten en -druivenrassen. De grond en het klimaat rond Pinoso zijn ideaal voor het verbouwen van bijvoorbeeld de druivensoort monastrell.De Bodega combineert moderne en traditionele technieken waardoor ze onder meer met lage sulfietgehaltes kunnen werken. Het resultaat: mooie wijnen die al veelvuldig in de prijzen zijn gevallen!

Biologische wijn: wijn met zorg en aandacht
Een aantal jaren geleden was biologische wijn nog een zeldzaamheid, waar je naar moest zoeken. Tegenwoordig zie je overal de meest heerlijke biologische wijnen en ook steeds meer verschillende soorten. In restaurants, supermarkten en natuurlijk vooral in de natuurvoedingswinkels waar ze een veelzijdig en compleet aanbod hebben.Maar wat is er eigenlijk zo bijzonder aan biologische wijn? Wat maakt het anders dan wijn die op een niet-biologische manier gemaakt is en voor welke wijnboeren kiest De Nieuwe Band? We vertellen het je graag en geven je direct wat wijn-tips om een aantal van deze heerlijke wijnen te proberen.

Biologische wijn - samenwerking met de natuur
De wijnboeren waar De Nieuwe Band mee samenwerkt, willen niet alleen een biologische, maar vooral ook een hele lékkere wijn maken. En dat is nog niet zo eenvoudig. Het maken van wijn is een intensief en complex proces wat veel zorg en aandacht vraagt. Bij biologische wijn is dat proces nog intensiever. Een echte uitdaging dus voor elke biologische wijnboer, die daar dan ook elke dag met hart en ziel mee bezig is.In de niet-biologische wijnwereld mogen chemische hulpmiddelen gebruikt worden voor het telen van de druiven en voor het maken van de wijn. Biologische wijn daarentegen wordt gemaakt van biologisch geteelde druiven. Druiven die met aandacht en zorg voor de natuur zijn geteeld. Zonder het gebruik van kunstmest, het gebruik van gen-technologie en chemische bestrijdingsmiddelen. Er wordt in de biologische wijnbouw zorgvuldig gewerkt met de druiven zelf, met de samenstelling van de grond en met de elementen. Elke fles biologische wijn is dus het resultaat van een intensieve samenwerking met de natuur!

Biologische wijn - vol van smaak
De unieke eigenschappen van wijn worden voor een groot deel bepaald door de grondsoort, het druivenras, de ligging van de wijngaard en de vitaliteit van de wijnstok. Biologische wijnboeren plukken meestal heel doelmatig met de hand en kunnen daarmee een eerste kwaliteitsselectie maken.Omdat er geen kunstmest gebruikt wordt, reiken de wortels van de plant dieper in de grond en heeft de wijnstok toegang tot andere voedingstoffen die de smaak van de druif en daarmee de smaak van de wijn beïnvloeden. Bij het maken van de wijn wordt gebruik gemaakt van de gisten die van nature aanwezig zijn op de druivenschil. Het natuurlijke gistingsproces dat hierdoor ontstaat, beïnvloedt de uiteindelijke smaak. Door deze natuurlijke manier van werken kun je letterlijk de bodem en de lucht van de streek in de wijn proeven!

Biologische wijn - arm aan sulfiet
Het is niet zo, dat er bij het maken van biologische wijn helemaal geen sulfiet wordt gebruikt. Sulfiet komt ten eerste vaak van nature in wijn voor en is bovendien een moeilijk te vervangen middel dat wijn bewaarbaar maakt en verzuring tegenhoudt, iets waar vooral jonge wijnen erg gevoelig voor zijn. Het is dus moeilijk om goede en houdbare wijn te maken, zonder ook maar een beetje sulfiet te gebruiken. De toegestane hoeveelheden sulfiet in biologische wijn is gelukkig maar een fractie van de EG-norm voor gangbare, niet-biologische wijnen.De laatste jaren zijn er steeds meer biologische wijnmakers die het toch ook lukt om goede wijnen te maken die helemaal zonder sulfiet zijn. Probeer bijvoorbeeld eens de "No-sulphur"-wijnen van het Italiaanse Pizzolato of van het Zuid-Afrikaanse Stellar Organics

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8437003095313

Beoordelingen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Flos de Pinoso, rode wijn, 750ml, Bodega de Pinoso
Laat een review achter
Versturen