Citruszeep, 100gr, Werfzeep

0 Beoordelingen
Citruszeep, 100gr, Werfzeep
10,75
Variatie: Citruszeep, 100gr, Werfzeep
Citruszeep, 100gr, Werfzeep
Bloesemzeep, 100gr, Werfzeep
Schoonmaakzeep, 100gr, Werfzeep
Scheerzeep, 100gr, Werfzeep
Boszeep, 100gr, Werfzeep
Calandendulazeep, 100gr, Werfzeep
Shampoobar, kruiden, lang haar, 100gr, Werfzeep
Shampoobar, honing, fijn haar, 100gr, Werfzeep
Groene klei-zeep, 100gr, Werfzeep
Haverscrub, 100gr, Werfzeep

Productomschrijving

Ingrediënten
INCI: sodium olivate*
sodium cocoate*
aqua
sodium cocoa butterate*
ricinus communis oil*
aroma***
bixa orellana seed extract*
limonene
citral
linalool
geraniol.
* van biologische herkomst

Ambachtelijke zeep

Niet zo gek dat zeep juist nu een belangrijk product is. Dit is ook duidelijk merkbaar bij Werfzeep, de biologische ambachtelijke zeepziederij in Utrecht. "Zeep is iets waar mensen tijdens deze crisis écht iets aan hebben. Dit is dan ook duidelijk terug te zien in de verkoop. De omzet via de webshop is flink gestegen en we merken via Odin ook dat winkeliers meer van onze zepen inslaan", vertelt Evelien van Zonneveld, oprichtster van Werfzeep.

Ambachtelijke zeepMissie Werfzeep

Werfzeep is in 2009 ontstaan vanuit Eveliens voorliefde voor oude ambachten en natuurproducten. Evelien startte in 2009 met een duidelijke missie: zeep die zacht is voor mens en milieu, zonder compromissen. De medewerkers van Werfzeep maken alle zepen met de hand: zonder synthetische toevoegingen, plastics, palmolie en dierlijke vetten.

Evelien heeft het bedrijf opgericht omdat ze zelf last had van eczeem. Ze ontdekte op een reis door Canada dat handgemaakte zeep zachter kan zijn, waardoor je handen niet zo uitdrogen. Ze ontdekte dat je relatief eenvoudig zeep kunt maken met behulp van goede verzorgende oliën. Vrijwel alle ingrediënten zijn eigenlijk bedoeld voor consumptie, maar het kwaliteitsverschil met cosmeticaoliën is soms zo groot dat ze deze met liefde gebruiken. Glycerine is bijvoorbeeld een heel waardevol ingrediënt dat een verzachtende werking heeft op de huid. Veel fabrikanten halen glycerine uit de zeep omdat ze dit liever voor andere doeleinden gebruiken. Biologische koudgeperste oliën vormen de basis van onze zeep, deze oliën bevatten allerlei eigenschappen die de huid voeden

Oplossing tegen uitgedroogde handen

Werfzeep ziet duidelijk een nieuwe groep consumenten nu. "Via de mail krijgen we vooral veel vragen van mensen die uitgedroogde handen hebben, omdat ze de laatste tijd hun handen veel vaker dan normaal wassen. In hun zoektocht naar een meer verzorgende zeep komen zij bij ons uit." Evelien snapt die vraag, omdat ze zelf vanwege haar eczeem op zich was gegaan naar mogelijkheden.

Alles in eigen hand

Het zeepatelier bevindt zich aan de Westerkade in hartje Utrecht. Met een klein zeepteam maken ze daar alle zepen met de hand. Ze roeren allemaal in de pannen maar hebben daarbij elk hun eigen specialiteit. Van zeep maken, kruiden macereren, bestellingen verpakken, schrijven, zeep snijden tot de boekhouding.

Ken jij deze zeep al? Ontdek Werfzeep bij Odin. Of lees er meer over op hun eigen Werfzeep website.

Foto: Werfzeep

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8718657190051

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Citruszeep, 100gr, Werfzeep
Laat een review achter
Versturen