Chocolade reep, amandel-vijg, 40gr, Lovechock

0 Beoordelingen
Chocolade reep, amandel-vijg, 40gr, Lovechock
2,79
Variatie: Chocolade reep, amandel-vijg, 40gr, Lovechock
Chocolade reep, amandel-vijg, 40gr, Lovechock
Chocolade reep, crème-kokos, 40gr, Lovechock
Chocolade reep, gezouten-pecan, 40gr, Lovechock
Chocolade reep, kers-chili, 40gr, Lovechock
Chocolade reep, moerbei-vanille, 40gr, Lovechock
Chocolade peer, puur nibs, 40gr, Lovechock
Vijgenbrood met amandel, 200gr, De Juan
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Rijke, volle chocolade met noten en zoete vruchten.Ingredienten
Cacaomassa*, cacaoboter*, gedroogde kokosbloesem nectar*, gedroogde vijgen* (12%), amandelen* (11%), rozijnen*, lucumapoeder*, macapoeder*, anijszaad*, bourbonvanille, kaneelpoeder*, zeezout. Chocoladedeel bevat tenminste: 80% cacaobestanddelen. * van biologische oorsprong

Voedingswaarden per 100 gr of ml
Energie: 2453 KJ/585 Kcal. Vet: 42 gr waarvan verzadigde vetzuren 23 gr. Koolhydraten: 46 gr waarvan suiker 10 gr. Eiwitten: 4.5 gr. Zout: 0 gr.Bewaartip: koel en droog bewaren tussen 12 en 17 graden Celsius (ten minste zes maanden houdbaar).

Raw chocolate
Normaliter wordt cacao bij zeer hoge temperaturen gebrand en gemalen. Helaas gaat hierdoor veel van de kracht van de cacao verloren. Raw chocolate (rauwe chocolade) is anders: De rauwe cacao bonen worden niet gebrand en zijn koud gemalen. Hierdoor blijven veel mooie stofjes bewaard. Dit zijn met name de van nature aanwezige antioxidanten (flavonoïden) en de ´Âœliefdesstofjes´.
Bij Lovechock blijft gedurende de gehele productie, van boon tot aan het eindproduct, de temperatuur onder 49ºC. Respect voor de natuurlijke ingrediënten en passie voor chocolade zorgen voor de hoge kwaliteit van Lovechock.
 
Wat is raw?
Raw komt van raw food, een voedingswijze waarbij alles vers, plantaardig en onverhit gegeten wordt (dus veel sapjes, smoothies, salades, verse groenten, fruit, noten en zaden). Door de versheid blijven de meeste vitaminen, mineralen en enzymen intact. Deze worden daardoor beter door het lichaam opgenomen dan bij sterk bewerkte (verhitte) producten.
Noten en zaden die rauw/ongebrand zijn, zitten vol met enzymen. Door ze te weken, komen de enzymen weer tot leven en zou je ze opnieuw kunnen planten en tot boom laten groeien. Dit geldt ook voor de cacaoboon, het zaad van de cacaovrucht.

Kwaliteit
Voor Lovechock worden alleen de allerbeste, natuurlijke, biologische ingrediënten gebruikt. Na lang zoeken en veel proeven is voor Lovechock de Arriba Nacionale, een topcacaoboon uit Ecuador, gekozen. Een cacao fino de aroma, oftewel specialiteitcacao. Specialiteitcacao maakt maar 4% van de totale cacaohandel in de wereld uit, de rest is bulkcacao. Arriba Nacionale is een zeldzame cacaosoort die met aandacht geteeld moet worden.
De Arriba Nacionale heeft een volle krachtige smaak met tonen van exotische vruchten en bloemige accenten/specerijen.
De cacao voor Lovechock wordt op kleine schaal biodynamisch geteeld bij kleine boeren die naast cacao ook vaak andere fruitsoorten telen. Dit zorgt voor hoge biodiversiteit. Juist bij chocolade is biologische kwaliteit erg belangrijk. Hij groeit in een tropisch klimaat, en er wordt normaliter veel met pesticiden gespoten. De cacao van Lovechock wordt op een duurzame  wijze geproduceerd, waarbij geen pesticiden gebruikt worden (Skal025561).
Lovechock koopt haar cacao direct in bij de cacaocorperatie. Zie hier voor meer informatie daarover.

Liefde
Chocolade is van oorsprong een liefdesvoedsel het geeft je een ontspannen en warm gevoel. Daardoor is het ook lustopwekkend. Doordat bij Lovechock de ´Âœliefdesstofjes´ helemaal intact zijn, is het een echte liefdeschocolade. Mmm, may love melt on your tongue!
Lovechock wordt met liefde gemaakt. Wetenschapper Emoto toonde al aan dat liefdevolle muziek prachtige waterkristallen veroorzaakt. Daarom wordt ook de chocolade van Lovechock met een dankbare, liefdevolle energie gezegend. Mmm, een geheim liefdesrecept "¦
 
Je voelt je lekker, energiek, blij, ontspannen en vreugdevol!
Raw chocolate heeft meer effect dan gebrande cacao. Lovechock kan je een weldadig, prettig gevoel geven, voor langere tijd je concentratie en je creatieve energie verhogen. Chocolade heeft een prettige energetische werking op het hart en kan je helpen je op een warme manier te verbinden met anderen. Soms kan hij ook je sensuele energie versterken. Hoe Lovechock op je inwerkt, kan van moment tot moment en van persoon tot persoon verschillen.

Hoeveel heb je ervan nodig?
Omdat Lovechock een sterker effect heeft dan ´normale´ chocolade, heb je er minder van nodig. Een klein stukje kan al een prettige voldoening geven. Wat goed voelt, is per persoon heel erg verschillend. Experimenteer ermee en voel zelf wat voor jou goed voelt.
 
Liefdesstofjes
Cacao bevat van nature heerlijke stofjes die je stemming positief beïnvloeden. Deze stofjes geven je een vrolijk, fantastisch en verliefd gevoel.
Cacao verbetert je stemming doordat er tryptofaan in zit, dat van nature vrolijk maakt, stress vermindert en ontspant! Tryptofaan werkt in op je serotoninehuishouding, de stof die je stemming positief beïnvloedt. Tryptofaan zit ook in bananen, avocado´s, durian, pompoenpitten en pecannoten.
 
Cacao bevat anandamide, dat vrijkomt in je hersenen na het sporten, het euforische gevoel dat ´runners high´ heet. Anandamide komt van ´ananda´, dat ´bliss´ in het Sanskriet betekent.
 
Cacao bevat fenylethylamine (PEA), dat je verliefd, blij, opgewonden en aantrekkelijk doet voelen. Een explosie hiervan vindt plaats in je hoofd na een orgasme! PEA komt van nature alleen voor in blauwgroene algen en in cacao.
 
Antioxidanten
Cacao is één van de rijkste voedselbronnen in flavonoïden (antioxidanten). Een glas chocolademelk bevat twee keer meer antioxidanten dan rode wijn en drie keer meer dan groene thee. Koud gemalen cacao bevat ook nog eens tot twee keer meer antioxidanten dan gewone, hoog verhitte cacao!
 
Theobromine
Een reep pure chocolade van veertig gram (Lovechock Pure/Nibbs) bevat ongeveer 1% theobromine (400 mg). Theobromine is verwant aan cafeïne, maar milder qua uitwerking op het centrale zenuwstelsel. Terwijl cafeïne meer stimulerend op het ademhalingsstelsel werkt, werkt theobromine meer op het hart. Theobromine zorgt ook voor een algeheel gevoel van welzijn en draagt daarom ook bij aan de werking van chocolade als afrodisiacum.

Kokosbloesem nectar
Lovechock is gezoet met de gedroogde nectar van de kokosbloesem. Deze suikervorm is laag glycemisch en bevat veel antioxidanten en mineralen. Kokosbloesemsuiker is een prachtige ingedikte nectar met een rijke butterscotch-smaak, die wordt gewonnen uit de bloesem van de kokospalm in Java. De nectar word eerst ingedikt en daarna verder gedroogd tot poedervorm.

Kokosbloesemnectar kent een erg hoge ORAC-waarde. ORAC geeft de capaciteit aan van de aanwezige antioxidanten. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen in het lichaam. Daarnaast heeft de nectar een lage GI-waarde (lage glycemische index), en dat betekent dat het geen plotselinge veranderingen in de bloedsuikerspiegel veroorzaakt, de zogenaamde ´suikerdip´, die door veel andere (slechte) suikers wel wordt veroorzaakt.
De Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) heeft kokosbloesemnectar uitgeroepen tot de meest duurzame suiker. De leverancier van Lovechock werkt samen met Fair World, die toeziet op verhandeling volgens Fair Tradeprincipes. Met het afnemen van de kokosbloesemnectar worden maar liefst circa 2.000 Javaanse families gesteund! Kokosbloesemnectar is perfect voor Lovechock. Lovechock is de eerste chocolade in Nederland met deze nectar als zoetmiddel. Daar zijn we best een beetje trots op!

Superfoods
Superfoods zijn natuurlijke voedselbronnen die extreem vol zitten met voedzame stoffen zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten, aminozuren (proteïnen), phyto-nutriënten enz. Superfoods bevatten niet slechts twee of drie stoffen die goed voor de gezondheid zijn, maar twaalf of meer! Niet voor niets maken superfoods een opmars in de westerse wereld.

Cacaonibs
Superfoods bieden de perfecte natuurlijke manier om aan de benodigde nutriënten te komen. Cacao is bijvoorbeeld de grootste natuurlijke bron van magnesium. Hennepzaden zijn de grootste natuurlijke plantaardige bron van proteïnen. En er is geen grotere plantaardige bron van de essentiële omega 3-vetzuren dan de chiazaden.Dit zijn de superfoods die Lovechock gebruikt:
 • Cacao
 • Bourbonvanille
 • Kaneel
 • Lucuma
 • Maca
 • Gojibessen
 • Incabessen
 • Moerbeien
 • Quinoa
 • Hennep zaad 
 • Reishi

Milieuvriendelijke verpakking
Ook in de verpakking van Lovechock streven we naar 100% ecologisch. Dat is gelukt met de makkelijk hersluitbare PEFC-wikkel. Het karton is gemaakt van hout uit duurzaam beheerd bos, waarbij rekening is gehouden met sociaal-culturele waarden van de gemeenschap. De binnenkant van de nieuwe kartonwikkel is bedrukt met biologische inkt! De kartonwikkel kan uiteraard bij het oud papier in de papierbak.

Verpakt in foil 4 soil
Lovechock is één van de eerste chocoladebars met een thuis composteerbare folie. Deze cellulosefolie is gemaakt van houtpulp afkomstig uit duurzaam beheerd bos (PEFC en FSC). We zijn trots te kunnen zeggen dat je de folie gewoon bij het gft-afval (groenbak) mag gooien!Om de proef op de som te nemen, hebben wij onderzoek laten doen door Jop Timmers, specialist in recycling, naar de afbreekbaarheid van onze folie...

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8718421150007

Beoordelingen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Chocolade reep, amandel-vijg, 40gr, Lovechock
Laat een review achter
Versturen