Cashewnoten heel, 200gr, De Nieuwe Band

0 Beoordelingen
Cashewnoten heel, 200gr, De Nieuwe Band
5,15
Variatie: Cashewnoten heel, 200gr, De Nieuwe Band
Cashewnoten heel, 200gr, De Nieuwe Band
Cashewnoten heel, 1kg, De Nieuwe Band
Cashewnoten gebroken, 175gr, Horizon
Cashewnoten, 175gr, Horizon
Cashewnoten, gerookt-gezouten, 100gr, Horizon
Cashewnoten heel, 500gr, De Nieuwe Band
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Ingrediënten
Cashewnoten*. * Van biologische herkomst

Cashewnoten van De Nieuwe Band
Als je in de bio-winkel bent en je ziet vergelijkbare producten van verschillende merken, denk je misschien al snel dat ze alleen een andere merknaam hebben en verder hetzelfde zijn. Toch zijn twee dezelfde biologische producten van een ander merk soms heel verschillend. En dat geldt ook voor cashewnoten! Omdat er op een etiket maar weinig ruimte is om over de herkomst van een product te vertellen, vertellen we je op onze site graag wat onze cashewnoten anders maakt.Onze cashewnoten kopen we bij het Indiase Achal. Dit bedrijf hecht veel waarde aan goede arbeidomstandigheden en een fair inkomen voor iedereen. De 3000 kleinschalig werkende biologische boeren die de cashewnoten telen, krijgen een goede prijs voor hun noten en de fabriek heeft het hele jaar door werk voor de ongeveer 500 medewerkers. De fabriekswerkers krijgen vakantie en vakantiegeld en ontvangen elk jaar kleding en schoenen. Ook zorgt Achal voor gratis opvang voor de kinderen tot 5 jaar. Ze kunnen in de créche op het terrein spelen en er zijn bedden voor de allerkleinsten om overdag te kunnen slapen. Daarnaast krijgen alle Achal-medewerkers voor elk kind dat naar school gaat een bijdrage voor de aanschaf van lesmateriaal.

Hoe groeit een cashewnoot?
Een cashewnoot is eigenlijk geen noot, maar het zaad van de vrucht van de kasjoeboom. Deze boom kan tot 15 meter hoog worden en draagt zogenaamde "schijnvruchten", de cashew-appel. Deze appel is niet de echte vrucht, maar een verdikking van de steel. De echte vrucht, een klein onopvallend niervormig klompje, hangt onder de cashew-appel . Het zaadje in deze vrucht is de cashewnoot.
Deze harde vruchtjes worden bij Achal eerst in de zon gedroogd en daarna verhit met stoom. Zo kan de dop er gemakkelijker afgehaald worden door een machine. In een noot zit meestal maar één cashewnoot. Na het doppen worden de noten gedroogd en het velletje wordt er met de hand afgehaald. Omdat er per vrucht maar één cashewnoot is en het grootste deel van de verwerking met de hand moet gebeuren, zijn cashewnoten relatief dure noten.
Cashewnoten staan bekend om hun hoge gehalte aan magnesium, fosfor, eiwit en ijzer. Je kunt ze als snack eten of bijvoorbeeld in salades of taart verwerken. Je kunt er ook hele lekkere tomatenspread van maken, probeer het eens!

Voedingswaarde
Gemiddeld per 100 gram: Energie 2552 kiloJoules 615 kcal Vet 48,9 gram - waarvan verzadigde vetzuren 8,8 gram Koolhydraten 20,8 gram - waarvan suikers 5 gram Voedingsvezels 3,8 gram Eiwit 21,2 gram Zout 0,03 gram

Allergenen-informatie
glüten Mogelijk Amandelen Mogelijk Tarwe Mogelijk Hazelnoten Mogelijk Rogge Mogelijk Walnoten Mogelijk Gerst Mogelijk Cashewnoten Ja Haver Mogelijk Pecannoten Mogelijk Spelt Mogelijk Paranoten Mogelijk Kamut Mogelijk Pistachenoten Mogelijk Schaaldieren Nee Macademianoten Nee Ei Nee Selderij Nee Vis Nee Mosterd Nee Aardnoten (pinda) Nee Sesam Mogelijk Soja Mogelijk Sulfiet Nee Sojalecithine Nee Lupine Nee Melk Nee Weekdieren Nee Noten Ja.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8713326140023

Beoordelingen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Cashewnoten heel, 200gr, De Nieuwe Band
Laat een review achter
Versturen