Echte plantenkracht! Mild gekruide tofu braadfilets met zoete erwtensmaak. Lekker om knapperig te bakken in de pan of op de bbq.
Informatie met betrekking tot allergieën en speciale diëten
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Melk- en lactosevrij
- Eivrij
- Lupinevrij
- Weekdiervrij
- Visvrij
- Sulfietvrij
- Schaaldiervrij
Ingrediënten
Tofu* 76% (SOJABONEN* 55%, water, verdikkingsmiddel: magnesiumchloride, calciumsulfaat), erwt* 14%, zonnebloemolie*, prei*, zeezout, tomaat*, peterselie*, zwarte peper*, fenegriek*. *= Biologisch
Voedingswaarden
Energie |
254 kcal (1055 kJ) |
Vet |
19 gram |
Vet verzadigd |
1.8 gram |
Koolhydraten |
2.1 gram |
Suikers |
1.6 gram |
Eiwit |
17 gram |
Zout |
1.5 gram |
Keurmerk
|
EU-BIO |
Talrijke varianten tofu
Goede tofu maken uit respect voor mens en milieu, dat is wat Taifun elke dag drijft. Bij Taifun betekent dit een grondstofbesparende productie, hoge kwaliteit en eerlijke partnerschappen. De tofu-specialiteiten van Taifun bevatten eiwitrijke biologische sojabonen uit Europa en andere grondstoffen die in harmonie met de natuur worden geproduceerd. De verscheidenheid aan smaken en de talrijke bereidingsmogelijkheden voor tofu brengen vreugde in een duurzame keuken.
Diversiteit van Taifun
Vandaag de dag komt 100% van alle sojabonen vanuit het hart van Europa: Taifun ontvangt uitstekende tofu sojabonen met een hoog eiwitgehalte vanuit Zuid-, en Oost-Duitsland, Oostenrijk en de Franse regio’s Alsace en Jura.
In totaal verbouwen 75 boeren soja voor de Taifun-tofu in Centraal-Europa in een gebied van 1300 hectare. Altijd opzoek naast de juiste omstandigheden om de sojaboon te ontwikkelen. De groei is op dit moment het sterkste in Oostenrijk. Taifun is dan ook trots op de diversiteit van alle ondernemingen waarmee ze samenwerken, hoe de beste kwaliteit dan ook wordt gegarandeerd.
Historie
Taifun wist dat sojabonen zouden kunnen groeien in een warm klimaat, zoals bijvoorbeeld in het hooggelegen Rijngebied. In 1997, hebben ze daarom regionale biologische boeren aangemoedigd om te beginnen met het verbouwen van sojabonen. Met als resultaat, 8 boeren die met een totaal oppervlakte van 40 hectaren een poging waagde. Het resultaat van de eerste paar jaren was middelmatig: onkruid gewiede velden en een laag eiwitgehalte. Al was de kwaliteit van de tofu opzich erg goed. Ondanks deze tegenslagen is Taifun toch door gegaan, wat uiteindelijk zijn vruchten heeft afgeworpen!
Hechte samenwerking
Echter heeft iedere manier van productie ecologische consequenties. Het is voor Taifun dan ook heel belangrijk om een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten tijdens het productieproces. Dit proces wordt dan ook goed geanalyseerd om te kunnen blijven innoveren.
Kwaliteit met een gebalanceerd dieet
Tofu past goed in een gebalanceerd dieet. Zo heeft het een alkalisch effect en bevat het alle essentiële aminozuren waardoor de PH-waarde van je lichaam op orde blijft en je een stuk gezonder bent. De voedingswaarden zijn het hoogst wanneer die aminozuren gecombineerd worden met granen. Een andere kracht van tofu is zijn neutrale smaak. Door zelf ingrediënten en kruiden toe te voegen, krijgt het meer smaak. Tofu past dus bij alle stijlen van koken.