Biologische tuinaarde-compost, 40ltr, Biokultura

0 Beoordelingen
7,50
Variatie: Biologische tuinaarde-compost, 40ltr, Biokultura
Biologische tuinaarde-compost, 40ltr, Biokultura
Biologische compost, 20ltr, PuurNL
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Deze biologische tuinaarde is een hoogwaardige aarde op basis van verschillende soorten compost. De tuinaarde heeft een hoge toevoeging van biologische organische mest en is dan ook rijk aan voeding en sporenelementen en stimuleert het bodemleven en de waterhuishouding. 

Hoofdbestanddelen
  • Boomschorscompost
  • Mestcompost
Twee ingrediënten lijkt wellicht weinig. Maar vergis je niet. Deze hoogwaardige compost soorten hebben 2 jaar de tijd gehad om te komen tot de kwaliteit die wij nastreven in onze producten.

Voordelen
  • Jaar rond te gebruiken
  • Ruim voldoende bemest voor een geheel jaar. Extra voeding toevoegen is dus niet nodig, ook niet voor de moestuin.
  • Langere tijd te bewaren zonder dat het voedingsstoffen verliest.
Waarom deze tuinaarde?
Een tuinaarde als deze vind je nergens anders. Bij Bio-Kultura vinden ze dat als je borders, plantbedden, bakken of plantgaten wilt opvullen of ophogen, je hiervoor een hoogwaardige grond moet gebruiken. Doe je dit met een product (producten met als basis tuinturf, GFT compost of tweedehands potgrond) die niet gelijk een mooie toevoeging is in je tuin, dan ga je naar hun idee een stap terug. Tuinaarde puur op basis van turf voegt eigenlijk niks meer toe dan vochthoudend vermogen. Een voedingskorrel (vaak kunstmest) die er dan vaak in zit werkt maar kort en voegt weer niks toe aan de ontwikkeling van je bodem. En die bodem is nou net de basis voor je planten, en dus zeer belangrijk!

Geschikt voor...
  • Ophogen of (bij)vullen van je tuin, border, bak of pot.
  • De moestuin en zeker ook de moestuinbak
  • Voor de aanplant van bomen, heester, hagen en vaste planten in volle grond of bakken
Tip
Gebruik een goede aarde die bestaat uit verschillende soorten compost. Werken aan een humuslaag in je tuin, is werken aan de toekomst en een ideale basis voor de planten.

Potgrond is omstreden                                           
Van oudsher wordt het gemaakt van veengrond, turf. Keuringsdienst van Waarde heeft een uitzending gemaakt hierover. Lees ook het artikelen "Potgrond van Veenmos of kokos" en "Veen: een omstreden ingrediënt van potgrond" in dagblad Trouw. Bio-Kultura is het enige bedrijf in Nederland dat geen natuurgebieden laat afgraven om de turf die eruit komt te gebruiken als potgrondingrediënt.
Je kunt ook zelf potgrond maken. Meer hierover lees je hieronder.         

Zelf potgrond maken? [bron: www.velt.be)
Een klassiek basisrecept is vier delen tuingrond (bij voorkeur zand-leem), vier delen compost en twee delen grof zand of rijnzand. Tuinier je op klei, voeg dan meer zand toe bij een zanderige tuingrond vervang je het extra zand door bladcompost. Wil je een luchtig mengsel om te zaaien, dan kun je er kokosvezels aan toevoegen. Die koop je als een samengeperst blok of baaltje dat je vooraf een halfuur in een emmer lauw water laat zwellen. Lees hier meer over potgrond makenWil je nog ecologischer te werk gaan, gebruik dan bladcompost van bijvoorbeeld eik, berk of (haag)beuk in de plaats van kokos. Verzamel in de winter je blad­afval in grote korven en laat de hoop twee jaar rustig verteren.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8717953014719

Beoordelingen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Biologische tuinaarde-compost, 40ltr, Biokultura
Laat een review achter
Versturen