Kefir, 1ltr, Zuiver Zuivel

0 Beoordelingen
Kefir, 1ltr, Zuiver Zuivel
3,19
Variatie: Kefir, 1ltr, Zuiver Zuivel
Kefir, 1ltr, Zuiver Zuivel
Schapenkefir, 500ml, Vreugdehoeve
Kefir starter, voor melk, 3st, Ferment company
Milde kefir, 500gr, Andechser
Kefir, 1,5procent, 500gr, Schrozberger
Kefir, 1ltr-fles, Melkbrouwerij
Kefir yoghurt, 500ml, Zuiver Zuivel
Kefir, 1ltr, Raw Milk Company
Oerkefir, 1ltr, Rauw Power
Geiten kefir, 500ml, De Bonte Weide
Kefir starter, voor water, 3st, Ferment company
Hangop, kefir-, 500ml, Rauw Power
Kefir, 1ltr-fles, Vijfsprong
Polderkefir, 1ltr, The Bald Brewer

Productomschrijving

Bereid van biodynamische melk met een natuurlijk vetgehalte, dikvloeibaar, koolzuurhoudend en licht prikkelend. Kefir is een milde melkdrank met levende culturen die van oorsprong afkomstig is uit de Kaukasus.

Informatie met betrekking tot allergieën en speciale diëten

 • VegetarischVegetarisch
 • Pinda- en notenvrijPinda- en notenvrij
 • EivrijEivrij
 • MosterdvrijMosterdvrij
 • LupinevrijLupinevrij
 • WeekdiervrijWeekdiervrij
 • SelderijvrijSelderijvrij
 • VisvrijVisvrij
 • SulfietvrijSulfietvrij
 • SchaaldiervrijSchaaldiervrij
 • SesamvrijSesamvrij

Ingrediënten

Volle MELK** (natuurlijk vetgehalte), kefir culturen, * = Demeter

Voedingswaarden

Energie 65 kcal (270 kJ)
Vet 4 gram
Vet verzadigd 2.3 gram
Vet enkelvoudig onverzadigd 1.1 gram
Vet meervoudig onverzadigd 0.1 gram
Koolhydraten 4.5 gram
Suikers 4.5 gram
Eiwit 3 gram
Zout 0.1 gram

Keurmerk

Demeter Demeter

Sinds 1980 produceert Zuiver Zuivel de lekkerste biodynamische zuivel. Ze zijn toonaangevend in een duurzame bedrijfsvoering. Alle melk komt uit Nederland, de fabriek draait op groene stroom, de producten zitten in klimaatneutrale verpakkingen en nu zelfs ook in glas en dus plasticvrij! 

Zuiver Zuivel staat voor dierenwelzijn, een mooi landschap, een schone aarde en eerlijke handel. Dat brengen ze in praktijk door samen te werken met biodynamische melkveehouders die respectvol met hun koeien en bodems omgaan. Zo’n 25 Demeter veehouders kiezen er al tientallen jaren bewust voor om biologisch dynamisch te werken.

Kalfjes bij de koe 

Biodynamische melkveelhouders lopen voorop als het gaat om een dier- en natuurvriendelijke bedrijfsvoering. Drie melkveehouders van het biodynamische merk Zuiver Zuivel gaan nog een stap verder en houden kalfjes bij de koe. Van consumenten is er steeds vaker de vraag of er melk van bedrijven waar kalf en koe samenblijven verkocht kan worden. Vanaf nu is het mogelijk om specifiek voor de melk van deze boeren te kiezen. Zuiver Zuivel haalt deze melk apart op bij de boer en verwerkt het tot de lekkerste halfvolle en volle melk. 
 


Kalf bij de koe is een onderwerp waar de afgelopen jaren steeds meer aandacht voor is. Het klinkt heel vanzelfsprekend, maar in de praktijk zijn er voor- en nadelen. Voor iedere melkveehouder is het een zoektocht hoe de kalfjes bij de koe kunnen blijven. Voordelen zijn dat kalfjes een betere weerstand opbouwen, dus minder snel ziek worden en dat koe en kalf diereigen gedrag kunnen vertonen. Maar het vergt ook aanpassingen en aandacht op de boerderij. Een aandachtspunt is bijvoorbeeld dat het kalf niet te veel of juist te weinig melk binnenkrijgt, en het is belangrijk dat de kalfjes niet verwilderen. De melk die een kalf drinkt kan niet aan de melkfabriek worden geleverd, en kalf bij de koe is daardoor ook kostprijsverhogend voor de boer. Echter hebben de drie biodynamische melkveehouders van Zuiver Zuivel die de kalf bij de koe houden hier al jarenlange ervaring mee, en zijn ervan overtuigd dat dit het beste is voor zowel kalf als koe. Zij krijgen daarnaast ook een meerprijs ten compensatie van de meerkosten. 

Natuurlijke eenheid
Eén van de melkveehouders die zijn kalfjes bij de koe laat, is Durk Oosterhof. Durk vertelt: "De normale gang van zaken is eigenlijk dat het kalfje wordt weggehaald bij de moederkoe. Toen ik met open dagen op mijn bedrijf steeds vaker de vraag kreeg waarom ik het kalf weghaalde bij de eigen moeder, zette me dat aan het denken. Ik heb op een gegeven moment mijn oude patroon van hoe ik met koe en kalf omging doorbroken en ben gestart met het kalfje bij de koe te laten. Het grappige is: het is niet alleen voor de koe en het kalf leuker geworden; ook voor mijzelf! De moederkoe besteedt 24 uur per dag aan de zorg van haar kalf, en dat is tijd die ik er nooit aan zou kunnen besteden. Als biodynamische boer beschouw ik mijn bedrijf als één geheel: ik knip de processen niet in deelstukjes op, maar bekijk ze in samenhang. Door het kalfje bij de koe te laten, houd ik de natuurlijke eenheid in stand."

De gezondheid van de dieren
Vrijheid = blijheid

Koeien, pinken en kalfjes lopen zo lang mogelijk buiten in de wei. De boeren zijn ervan overtuigd dit de gezondheid van de dieren ten goede komt. Voordat de koeien in een nieuwe weideperiode weer het land op gaan, worden de ‘pootafdrukken’ van het afgelopen jaar eruit gehaald. De mest die er nog ligt wordt over het land verspreid, samen met de nieuwe verse mest om voedingsstoffen aan het land te geven. Als de koeien na de stalperiode weer naar buiten gaan, dan ‘dansen’ ze de wei in!

Het resultaat van biologisch dynamisch werken kunt u proeven in een eigentijdse range zuivel, boter en kaas met een Demeter keurmerk.

Biodynamisch
Een topkeurmerk

Op bijzondere boerenbedrijven wordt gewerkt volgens de richtlijnen van Demeter. Dit keurmerk gaat in de eisen een stukje verder dan biologisch. De koeien houden hun horens en er wordt uitgegaan van een gesloten kringloop in de regio. De natuur staat centraal op deze boerderijen; de vruchtbaarheid van de bodem wordt op natuurlijke wijze in stand gehouden door vruchtwisseling en organische bemesting. De koeien krijgen via het voedzame gras dat hier groeit allerlei belangrijke voedingsstoffen binnen.

Daarnaast worden de koeien bijgevoerd met grassen en granen die op de boerderij verbouwd worden. Zo blijft de kringloop intact.

Zo min mogelijk bewerkt
Pure smaken

De Demeter-richtlijnen geven ook aan dat producten zo min mogelijk bewerkt mogen worden. Daarom is de melk van Zuiver Zuivel vrij van aroma’s als smaakstof en wordt de melk niet gehomogeniseerd. Het homogeniseren van de melk is het onder hoge druk persen van de vetbolletjes door een dunne spleet. Hierdoor wordt de structuur van de vetbolletjes kapot gemaakt en kunnen niet meer opromen. De vetdeeltjes in biodynamische melk vormen een roomkraag op de melk. Hieraan herken je de melk van Zuiver Zuivel. En aan de pure smaak natuurlijk! 

Zuiver Zuivel maakt naast melk, kwark en yoghurt ook kaas. De kaas wordt gemaakt met vegetarisch stremsel en is heerlijk vol van smaak. Puur genieten! Aan de kaas wordt geen lysozym toegevoegd.

De boerenlandvogel
Samenwerking vogelbescherming

Op de verpakkingen van Zuiver Zuivel staat het logo dat in samenwerking met de Vogelbescherming is ontwikkelt. Hiermee will Zuiver Zuivel aandacht vragen voor de boerenlandvogel. Boerenlandvogels verdwijnen in hoog tempo uit Nederland door de intensiteit van het agrarisch landgebruik. De Vogelbescherming zet zich in om resterende goede weide- en akkervogelgebieden veilig stellen. Op een langere termijn is een ander soort landbouw nodig. Een omslag in denken en doen is daarvoor noodzakelijk. Niet alleen bij boeren, maar ook bij voedselproducenten en consumenten

Zuiver Zuivel mag het logo van Vogelbescherming Nederland dragen omdat de boeren sinds 2017 voldoen aan strenge criteria voor boerenlandvogels die opgesteld zijn door Vogelbescherming Nederland.

Het zuiverste geluk
Het Zuivel Zuivel verhaal

Armando Kok is een van de boeren die melk levert aan Zuiver Zuivel. Op zijn 20e nam hij de boerderij over toen zijn vader overleed. Hij heeft ongeveer 50 gehoornde melkkoeien, die in een groep bij elkaar staan.

“De biodynamische manier van boeren past precies bij alle idealen die ik heb over het houden van koeien. Ik probeer op een zo natuurlijk mogelijke manier met de koeien en het land om te gaan. Dat betekent dat ik niet het uiterste van de koeien vraag, want ik wil dat ze sterk en gezond blijven. Dat de koeien het naar hun zin hebben, merk ik aan de rust in de stal. Een gelukkige koe is namelijk een rustige koe. Als ik zie hoe de kalfjes heen en weer door de stal rennen en met elkaar stoeien, dat is voor mij het zuiverste geluk dat er is.”

Verschillende boeren vertellen op de verpakkingen van de producten het Zuiver Zuivel verhaal.

Volg alle Zuiver Zuivel boeren

 

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8714811175483

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Kefir, 1ltr, Zuiver Zuivel
Laat een review achter
Versturen