Avocado, hass, per stuk, Odin

0 Beoordelingen
Avocado, hass, per stuk, Odin
1,99

Productomschrijving

Bewaren van avocado:
De avocado is een uitstekende bron van goede vetten en iedereen die met zijn of haar gezondheid bezig is zou met regelmaat avocado moeten eten. Ze bederven echter nogal snel, de vraag is dus hoe je het beste een avocado kunt bewaren? Een goed eetbare, rijpe avocado is van binnen groen. Maar je hebt het zelf vast wel eens meegemaakt als je hem net iets te lang hebt laten liggen. Dan wordt hij bruin en vlekkerig, gaat ruiken en smaakt niet lekker meer.

Avocado bewaren in de voorraadkast
Het is dus handig om te weten hoe lang en waar je een avocado het beste kunt bewaren. Als je ze in huis haalt, zijn ze meestal nog ongeveer tot drie dagen houdbaar. Het beste kun je een avocado bewaren in de voorraadkast op een temperatuur van 12 tot 15 graden Celsius. Dan rijpen ze nog na en blijven ze het langst lekker.
Je kunt ze ook in de koelkast bewaren, maar doe dat vooral als ze al goed rijp zijn en je het rijpingsproces wilt tegengaan. Avocado en rsquos bewaren in de koelkast is prima, maar houd er rekening mee dat ze snel hard worden.
Als je juist het rijpingsproces wilt versnellen, dan kun je de avocado het beste met een appel, peer of banaan in een plastic zak bewaren. Het ethyleen gas dat het fruit verspreidt, zorgt ervoor dat de avocado sneller rijp wordt.

Halve avocado bewaren
Avocado bevatten gezonde vetten, maar je moet een overdaad vanwege het hoge caloriegehalte beperken. Het is dus niet slim om in je eentje een hele avocado weg te werken. Maar hoe kun je dan het beste een halve avocado bewaren? Daarvoor zijn verschillende manieren:Laat de pit zittenMet citroensapMet rode uiAls je een halve avocado wilt bewaren tot de volgende dag, kun je het beste de pit laten zitten. Dan voorkom je dat de vrucht bruin uitslaat. Ook kun je het vruchtvlees met citroensap besprenkelen. Dat gaat het oxidatieproces tegen. Door oxidatie, aanraking met zuurstof, verkleurt de vrucht (net als met appel). Dan gaan ook belangrijke antioxidanten, zoals vitamine C, verloren.
oorspronkelijke tekst: https://drogespieren.nl/superfoods/avocado-bewaren

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Avocado, hass, per stuk, Odin
Laat een review achter
Versturen