ZuuverZuuver - BioBoeren AchterhoekSIMPENBERGHER BOSKIP

Bos is het meest natuurlijke habitat voor een biologische kip.

Daar voelen ze zich veilig en beschut en scharrelen er gemoedelijk alle ingrediënten voor een gezond en veelzijdig menu bij elkaar. Zelfs ‘s nachts slapen ze hoog in een boom tussen de bladeren, of in een holle boom in het bos. Liever dan ‘op stok’ in de stal. In het bos vinden ze zelf volop allerlei grassen, kruiden, insecten en bessen. Daarnaast krijgen ze van ons 100% biovoer, dat we in de buurt inkopen en zelf verbouwen. Hoewel onze kippen naast hun bosmenu maar weinig behoefte hebben aan dat extra voer. Door het gevarieerde, gezonde menu en alle ruimte voelen ze zich opperbest! Met de natuur mee werken, dat betekent dat wij  niet het hele jaar kippenvlees voorradig hebben. Het seizoen start in mei en eindigt tegen het einde van het kalenderjaar.

Ecoboerderij Zuuver | GoodFoodClubHET LEKKERSTE ETEN UIT DE NATUUR

ZUIVER NATUURLIJK BOEREN

Kippen in het bos, kruipertjes in de bodem. Geef de natuur de ruimte en zij neemt maar ze geeft vooral terug. In een eindeloze kringloop. In haar eigen ritme. Wij geloven daarin. Op onze biodynamische boerderij streven wij naar een balans in de natuurlijke systemen.

En zo levert de natuur ons alles wat we nodig hebben. Vlees, kruiden, eieren, groente en fruit. Alles biologisch en alles gezond. Goed voor iedereen die graag lokaal, puur, lekker en gezond wil leven en eten. Voor jou dus.

Zuiver boeren doe je voor de toekomst. Voor mens, dier en natuur. Als er iets is waar we veel van weten, is het dat wel. Die kennis willen we delen met iedereen.

Zuuver is leefde veur 't boern'
leavn', de natuur en de beeste.
Loat de natuur 't wark doon,
dan krie'j 't zuuverste good.

HOE WERKEN WIJ?

Kippen in het bos, varkens in de modder en levenskrachtige planten. Op Zuuver leven de dieren en planten naar hun eigen natuur. Zo scharrelen de dieren zelf een veelzijdig biologisch kostje bij elkaar. En mogen planten zelf sterk en weerbaar opgroeien. Daarvoor planten we voederbossen en –hagen aan en zaaien we kruidenweiden in, zodat alles in balans is. Inmiddels is Zuuver een rijke, gevarieerde boerderij geworden.

Met een mooie ecologische kringloop, waarin elk element zijn eigen nuttige plek heeft. De criteria van SKAL voor het Europese Bio-keurmerk en de criteria van stichting Demeter voor het DEMETER keurmerk zijn ons minimum. Van daaruit staan onze voelsprieten continu uit naar boermethoden die nóg beter, nóg meer vanuit de kracht van de natuur werken. Methoden waarmee we nog tot ver in de toekomst kunnen voortboeren.

natuur

agroforestry

biologisch & dynamisch

biodiversiteit

bodem

authentiek twents

ambachtelijke slachterij