Voor de echte fijnproever is er nu RauwPower volle kwark. Deze kwark wordt gemaakt van rauwe melk, waarin alle hittegevoelige enzymen en natuurlijk aanwezige bacteriën intact blijven. Deze dragen bij aan de rijke smaak. De volle melk fermenteert minimaal 20 uur. Het lebstremsel zorgt ervoor dat de kwark na fermentatie beter kan uitlekken en er wordt geen melkpoeder toegevoegd, wat zorgt voor een extra romige smaak.
Informatie met betrekking tot allergieën en speciale diëten
- Pinda- en notenvrij
- Glutenvrij
- Sojavrij
- Eivrij
- Mosterdvrij
- Lupinevrij
- Weekdiervrij
- Selderijvrij
- Visvrij
- Sulfietvrij
- Schaaldiervrij
- Sesamvrij
Ingrediënten
Volle rauwe melk*, kwarkcultuur, lebstremsel. * = biologisch
Voedingswaarden
Energie |
114 kcal (475 kJ) |
Vet |
7.9 gram |
Vet verzadigd |
5.3 gram |
Vet enkelvoudig onverzadigd |
0.5 gram |
Koolhydraten |
3.7 gram |
Suikers |
3.7 gram |
Eiwit |
7.9 gram |
Zout |
0.1 gram |
Keurmerk
|
EU |
Zuivel van rauwe melk
Kent u rauwe melkproducten? Dat zijn zuivelproducten gemaakt van melk die niet warmer wordt dan lichaamstemperatuur. Dit in tegenstelling tot gepasteuriseerde melk, die tussen de 72 en 85 graden wordt verwarmd. En hoe warmer en langduriger de verhitting, hoe meer veranderingen in de melk optreden. Gewoon rauwe melk verkopen is momenteel verboden, met één uitzondering: verkoop op het eigen erf van de boer. Het is echter wél toegestaan om zuivel van rauwe melk aan te bieden. En dat doen wij dan ook!
U vindt deze producten onder het merk Rauw Power. André en Tonny Mulder introduceerden zeven jaar geleden dit biologische merk.
Goed gevoerde koeien
De ongepasteuriseerde biologische zuivel is van de hoogste kwaliteit en draagt de naam Rauw Power. Omdat deze producten - kefir, yoghurt en hangop - door de melkzuurbacteriën gefermenteerd zijn, zijn ze veilig om te verkopen. Het melkzuur zorgt voor de conserverende werking. De melk voor de Rauw Power zuivelproducten komt van Andre en Tonny Mulder. Hun koeien eten een hoog aandeel vers gras aangevuld met zeezout, mineralen en kruiden. Er staat geen soja, mais of tarwe op het menu. Dit leidt tot een gunstige omega 3:6 verhouding en een verhoogd aandeel CLA ( wordt in verband gebracht met een stabiel cholesterolgehalte) in de melk. Alle biologische melk komt van Erve Het Hengelman. Op geen enkele plek in het proces is antibiotica aan de orde.
Rauw melk geeft rust in de darmen
Afgelopen voorjaar (2018) is in samenwerking met het Raw Milk Institute in Californië een enquête gehouden over de gezondheidsimpact van rauwe melkproducten. Bijna 400 deelnemers beantwoordden vragen over verschillende gezondheidsaspecten (afweer, darmklachten, huidklachten en stemming), voor en nadat ze minstens twee maanden rauwe melkproducten hadden geconsumeerd. De deelnemers dronken circa een glas rauwmelkse zuivel per dag. Bij alle gezondheidsaspecten meldden de deelnemers duidelijke verschillen, vooral bij darmproblemen. Interessant: deelnemers gaven ook aan dat hun stemming verbeterde. Rust in de darm geeft kennelijk ook rust in het hoofd. Deelnemers met een slechte afweer laten de sterkste verbetering van hun gezondheidsscore zien: van een 6+ naar een 7,5!
Helende werking
André en Tonny Mulder waren er in 2015 100% van overtuigd dat hun rauwmelkse zuivelproducten helend waren. Ze zetten daarop de grote stap om in De Lutte een zuivelfabriekje te bouwen. Daar verwerken ze nu samen met zoon Koen wekelijks zo’n 10.000 liter melk en maken daar volgens henzelf de gezondste zuivel van.
Wekelijks horen ze verhalen van mensen die dankzij hun zuivel een sterke vermindering van hun gezondheidsklachten ervaren, zoals darm- en/of huidproblemen, hooikoorts of astmatische klachten. Diabeten kregen een veel stabielere bloedsuiker en konden veelal hun medicatie minderen of zelfs helemaal stoppen. Ook mensen met een koemelkallergie of lactose-intolerantie ervaren in de meeste gevallen geen problemen, mits langzaam opgebouwd.
Meer info
Het Expertisecentrum Voedingsmiddelenindustrie (EVmi) heeft een artikel geschreven over de invloed van melk op het immuunsysteem.
Artikel lezen
Prof. Dr. Ton Baars was betrokken bij een enquête die vorig jaar gehouden is onder de Rauw Power zuivel gebruikers en vertelt er meer over in een interview in Ekoland.
Interview lezen