Pruimen, blauw, Anna Spath, 500gr, Hekkert Hoogstamfruit

0 Beoordelingen
Pruimen, blauw, Anna Spath, 500gr, Hekkert Hoogstamfruit
3,25 incl. btw
2,75
Variatie: Pruimen, blauw, Anna Spath, 500gr, Hekkert Hoogstamfruit
Pruimen, blauw, Anna Spath, 500gr, Hekkert Hoogstamfruit
Pruimen, zonder pit, 500gr, De Nieuwe Band
Pruimen, paars, Betuwse kwets, 500gr, Hekkert Hoogstamfruit
Pruimen, paars, Valor, 500gr, Hekkert Hoogstamfruit
Pruimen, rood, president-, 500gr, Hekkert Hoogstamfruit
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Grotere vruchten dan de oude traditionele. De vruchten zijn donkerblauw van kleur, zeer sappig met een goede smaak. 

Het is een heerlijke fruitsoort om zo uit de hand te eten, maar er is ook hele lekkere jam of taart van te maken. Pruimen eet je als gezond tussendoortje, maar ze zijn ook lekker in fruitsalades, jam, gelei of taartvulling. Wanneer de vruchten rijp zijn, komt het vruchtvlees vanzelf los van de pit. Pruimen zijn, net als abrikozen en kersen, steenvruchten. Deze vruchten hebben een schil, zacht vruchtvlees en een harde pit. De harde pit wordt ook wel steen genoemd. Daarom noemen we ze steenvruchten. Er zijn meer dan 2000 soorten pruimen. Pruimen kun je met schil en al opeten. Sommige zijn zoet, andere zuur of zoetzuur. 


Pruimen kun je goed verwerken in zoete producten zoals gebak, jam of gelei. Ze zijn ook lekker door de yoghurt, vla of kwark. Of in een fruitsalade samen met appel, peer, banaan, kiwi, ananas of roodfruit. Je van pruimen samen met ander fruit een heerlijke smoothie kan maken. Van pruimen kun je ook hele lekkere compote of jam maken? Gestoofd zijn pruimen erg lekker bij wild of gevogelte. Gedroogde pruimen een prima zoetstof zijn voor cakes en taarten zodat je geen witte suiker hoeft te gebruiken.

Gezondheid
Pruimen zijn erg gezond. Pruimen hebben veel waardevolle mineralen en vitamines. Ze bevatten zelf weinig ijzer, maar ze helpen het ijzer uit andere voedingsstoffen halen. Pruimen bevatten veel vitamine C. Het eten van pruimen werkt vaak laxerend en je huid geneest sneller. De Tufts Universiteit in Boston onderzocht soorten fruit en vond uit dat pruimen de meeste antioxidanten bevatten. Pruimen bevatten veel vezels. 

Bewaren
Verse pruimen kun je niet lang bewaren, want dan gaat de schil verkleuren en worden ze bruin van binnen. Je kunt pruimen het beste op een koele plek (12-15°C) bewaren. Daar zijn ze tot maximaal 5 dagen houdbaar. Pruimen bewaar je niet in de koelkast, want pruimen zijn erg gevoelig voor te lage temperaturen. Diepgevroren kun je pruimen in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden bewaren. Als je er een aantal wat sneller wilt laten rijpen kan je ze op een plek met kamertemperatuur leggen.

Recepten

Je kunt alle ingrediënten uit de recepten in onze webwinkel.
  1. Amandel-pruimentaart
  2. Bosbessen-pruimentaart
  3. Warm fruit met hangop
  4. Pruimenjam
  5. Pruimencompote zonder suiker
  6. Gestoofde pruimen
Eet smakelijk!

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Review toevoegen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Pruimen, blauw, Anna Spath, 500gr, Hekkert Hoogstamfruit
Laat een review achter
Versturen