Fusilli, 500gr, Salamita

0 Beoordelingen
Fusilli, 500gr, Salamita
3,19
Variatie: Fusilli, 500gr, Salamita
Fusilli, 500gr, Salamita
Amandelgebak, 200gr, Salamita
Fusilli,  van bruine rijst, 500gr, Your Organic Nature

Productomschrijving

Kook de pasta "al dente" en serveer met een saus naar keuze. Fusilli (pasta-wokkels) van Coøperatie Salamita op Sicilië. Deze pasta wordt in één van de oudste pastafabrieken in Siracusa bereid uit harde tarwe (durum) van biodynamische teelt.

Ingrediënten
TARWE**, water. ** Bio-dynamisch
Op een koele en droge plek bewaren. Ten minste houdbaar tot op de verpakking vermelde datum.

Voedingswaarden per 100 gram
Energie: 1465 KJ/350 Kcal.
Vet: 0.7 gr waarvan verzadigde vetzuren 0 gr.
Koolhydraten: 75 gr waarvan suiker 6.7 gr.
Eiwitten: 11 gr.
Zout: 0 gr.

Coøperatie Salamita: kwaliteit van de voet van de Etna
Een van de eerste opdrachten van Odin kwam 25 jaar geleden voort uit de vraag van de boeren van Salamita of zij hun producten via Odin in Nederland af konden zetten. Odin ging daar graag op in en sindsdien hebben we een goede samenwerking. De coøperatie bevindt zich in Barcelonna Pozzo di Gotto op het zonverwarmde Sicilië. Er zijn ruim 120 boeren bij Salamita aangesloten. Uit hun boomgaarden komen diverse citrusvruchten, zoals zoete Moro bloedsinaasappelen, mandarijnen en friszure citroenen. Maar ook noten, vijgen, kumquats en niet te vergeten de populaire muskaatdruiven. Andere bekende Salamita-producten zijn hun wijnen, de olijfolie, de verschillende pasta´s, de sinaasappelbloesemhoning en het heerlijke amandelgebak.

Vulkanische kracht
Door het zeer warme klimaat is het op Sicilië vaak moeilijk om groenten en fruit te telen. De grond is zeer droog en kaal, mede doordat de grond op Sicilië erodeert. De Salamita-boeren telen op biologisch-dynamische wijze en dat heeft in de loop der jaren zijn vruchten afgeworpen. Ze bemesten de grond met koeien- en schapenmest van biologische boeren in de buurt, gemengd met mest van eigen kippen, konijnen en schapen. Onder de bomen laten ze planten als klaver, gras en distel groeien, die zorgen dat de grond gevoed wordt en van de koele schaduw kan genieten. Door hun manier van werken weten de Salamita-boeren het beste te halen uit de vulkanische grond rond de Etna, die rijk is aan mineralen en erg vruchtbaar. Dat geeft hun producten extra kwaliteit!

Samen sterk
De Salamita-boeren leveren hun oogst aan de coøperatie. Die regelt dat de producten worden gesorteerd of verwerkt en vervolgens bij de afnemers terecht komen. Het sorteren en een deel van de verwerking verzorgt Salamita zelf, een deel wordt uitbesteed aan andere producenten op het eiland. Zo vervaardigt een van de oudste pastafabrikanten van Sicilië op ambachtelijke wijze verschillende pasta´s van het graan van de Salamita-boeren.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8025090000000

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Fusilli, 500gr, Salamita
Laat een review achter
Versturen