Erve de Poll, Lettele

Erve De Poll op landgoed 't Hemeltje

Landgoed ‘t Hemeltje ligt ten noorden van Bathmen en ten zuiden van Holten. Voordat deze weg werd aangelegd liep de weg van Deventer naar Duitsland, de Oude Postweg, door het landgoed ‘t Hemeltje. Langs de Postweg bevond zich een herberg, ter hoogte van ’t Hemeltje.
Het Hemeltje was pleisterplaats, maar ook, in de achttiende eeuw het landgoed van de burgemeester van Deventer. Ook nu is er nog de nodige geschiedenis in het terrein te ontdekken: een zandweg, de Oude
Postweg, enkele lanen en bospaden, houtwallen, de afwisseling van open veldjes en bos, een vijvertje, bijzondere beukengroepen en andere oude bomen. Er is ook een archeologische plek waar een (boeren)huis heeft gestaan.

In 2018 hebben Henk en Mariska Kuipers de bestaande boerderij gekocht. Daarmee kwam een langgekoesterde wens uit. Henk en Mariska hebben er voor gekozen om de traditionele uitstraling van de boerderij te omarmen en cliënten van de zorgboerderij het gevoel van ‘vroeger’ te laten ervaren.

"Onze cliënten willen graag nog zingeving geven aan hun dag, zich nuttig voelen. Bij Erve de Poll ervaren cliënten dat ze van waarde zijn, dat ze een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan het dagelijkse bestaan op de boerderij. Op het erf en in de boerderij doen zij mee in het dagelijkse ‘normale’ boeren leven. Niet bezig zijn met beperkingen maar juist met de mogelijkheden binnen het ziektebeeld. Zo lang mogelijk een zinvol en afwisselend leven leiden in een veilige en vooral gezellige omgeving. Dat zijn de thema’s waar wij voor staan."

Volg Erve de Poll op Facebook.

Weergave:
Blauwe bessen, 250gr, Erve de Poll
Blauwe bessen, 250gr, Erve de Poll
(0)
Bio | uit Lettele
€ 4,39