Eieren, 6 stuks, Eddy Tuink

0 Beoordelingen
Eieren, 6 stuks, Eddy Tuink
2,35
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Blij met een ei!
Zeker met deze eieren. We halen ze wekelijks vers bij Eddy Tuïnk in Broekland. "Aan de rand van Broekland vind je mijn Biologische pluimveebedrijf. Al mijn 4000 kippen kunnen hier naar hartenlust buiten lopen en dus voldoende frisse lucht en beweging krijgen. Ik ben goed voor mijn kippen. Ze krijgen voldoende eten en drinken en ze scharrelen in de wei of nemen een lekker stofbad in het zand.

Betere smaak door gerevitaliseerd water
De kippen krijgen revitaliseert water te drinken en daar gedijen ze goed op. Dieren die vitaal water drinken nemen voedingstoffen gemakkelijker op. Het zorgt voor een betere doorbloeding en spijsvertering, waarbij het immuunsysteem beter bestand is tegen virussen en bacteriën. En ook de smaak van de eieren is positief veranderd. Kortom de eieren van mijn kippen zijn een echt aanrader. Benieuwd naar de smaak? Kom eens een eitje halen op onzet biologische Pluimveebedrijf aan de Horstweg 17 in Broekland."

Culinair
Je kunt eieren bakken, koken met schaal of zonder schaal, gebruiken als bindmiddel of door splitsen van de dooier en eiwit gebruiken in velerlei recepten. Met een eierprikker een klein gaatje maken aan de stompe kant zorgt ervoor dat niet barst tijdens het koken. Na het koken moet je eieren direct laten schrikken (koelen in koud water). Het vlies om het eiwit laat dan los van de schaal, waardoor het ei eenvoudiger te pellen is. 

Alternatieven voor ei
Er zijn diverse producten die de smaak, de functie en de voedingswaarde van eieren kunnen vervangen. De smaak van ei kan nagemaakt worden door de specerij Kala Namak, dat ook wel zwart zout wordt genoemd, omdat Kala Namak net als ei naar zwavel ruikt. De bindende functie van ei in gerechten kan vervangen worden door tofoe, vruchten met een hoog pectinegehalte, agaragar, bakpoeder of baking soda, egg-replacer en sojaproducten.

Gezondheid
Eieren hebben geen aangetoonde voor- of nadelen voor je gezondheid. Je wordt ook niet opgezadeld met een hoger risico voor hart- en vaatziekten, wat lang werd aangenomen. Eieren zijn wel rijk aan voedingsstoffen, voornamelijk eiwitten en vet. Dit vet zit in de dooier en is grotendeels onverzadigd. Dit is goed. Daarnaast bevatten eieren veel vitamines (B12, D, A, B2) en mineralen (fosfor, seleen, ijzer, zink). Eiwit, ijzer en vitamine B12 maken van eieren een volwaardige vleesvervanger. 

Geschiedenis
Bij de Germanen waren eieren het perfecte symbool voor vruchtbaarheid en voorspoed aan het begin van het nieuwe oogstjaar. Eieren zijn er in het voorjaar in overvloed. Kippen leggen van nature in de winter geen eieren, maar beginnen daar pas mee als de dagen langer worden in het voorjaar. Eieren werden ook in de akkers verstopt om de grond vruchtbaar te maken en naar die eieren zoeken we nog steeds. De oude Egyptenaren legden beschilderde eieren in graven en ook de Chinezen verven ook al eeuwenlang eieren in de mooiste kleuren. De naam Pasen komt van het Joodse feest Pesach. Eieren staan bij Pasen symbool voor de opstanding of herrijzenis van Jezus maar ook voor die van de zon.

Bewaren
Een kippenei is ongeveer 2 á 3 weken houdbaar, gekoeld iets langer. Een ei dat drijft in water is niet meer houdbaar. Als je wilt weten of een ei rauw of hardgekookt is, moet je het even laten draaien. Als het ei gemakkelijk rond z’n middelpunt draait, is het gekookt. Als het heen en weer gaat tijdens het draaien, is het nog rauw.

Recepten
Alle ingredienten zijn terug te vinden in onze webwinkel: www.goudenpompoen.nl.
 1. Gevulde eieren
 2. Frittata met voorjaarsgroenten en tomaat
 3. Crème brûlée
 4. Omeletmuffins met geitenkaas
 5. Aspergetaart met raapsteeltjes
 6. Gado gado
 7. Kerrie-eiersalade
 8. Aardappeltortilla
 9. Abrikozen-eierkoeken
 10. Vier-de-lente salade
 11. Klassieke tiramisu
 12. Meringue schuimpjes
 13. Hongaarse eisoep (Tojásleves)

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Eieren, 6 stuks, Eddy Tuink
Laat een review achter
Versturen