Colombia, snelfilterkoffie, 250gr, Boot

0 Beoordelingen
Colombia, snelfilterkoffie, 250gr, Boot
10,95
Variatie: Colombia, snelfilterkoffie, 250gr, Boot
Colombia, snelfilterkoffie, 250gr, Boot
Ethiopie espresso, koffiebonen, 250gr, Boot
Blend espresso, koffiebonen, 250gr, Boot
Blend espresso, koffiebonen, 1kg, Boot
Colombia espresso, koffiebonen, 250gr, Boot
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Geschikt voor filter, cafetière of duwpot. De koffiebonen voor deze filterkoffie komen uit Colombia, uit het Santander district. Boerenorganisatie Kachalu verbouwt sinds 1999 de koffiestruiken in het beschermde Kachalu woud op een hoogte van 1100 tot 1900 meter. Dit is één van de eerste projecten van de F.N.C. (de Colombiaanse koffieboerenorganisatie) om biologische koffie van hoge kwaliteit te verbouwen gekoppeld aan het in stand houden van het regenwoud en een betere prijs voor de boeren. De koffiestruiken hebben natuurlijke schaduw van een grote variëteit aan regenwoudbomen. In het gebied bevinden zich daarom een honderdtal bijzondere vogelsoorten. De Kachalu, wat hoop betekent, heeft verschillende eervolle prijzen ontvangen voor de beste ‘rainforest’ koffie. Boot ondersteunt er projecten voor educatie en kwaliteitsverbetering. Smaakindicatie: Karamel, chocolade. amandel, druif

Gebruikertips

Ten minste houdbaar tot op de verpakking aangegeven datum. Na openen droog bewaren. Koffie kan je na openen in de zak bewaren op een koele plek. Om de koffie langer vers te houden kan je de koffie opdelen in kleine verpakkingen en bewaren in de vriezer.

Ingrediënten

gemalen koffie* (100% arabica).

Biologische koffie, meer dan alleen een verantwoord bakkie

Hoe bepaal je nou wat echt goede koffie is? Hoe kan je nog meer genieten van je dagelijkse bakkie? En wat komt er allemaal kijken bij het kweken van biologische koffiebonen? Ik sprak met Barend van Boot Koffie, die vertelt over wat er allemaal te ontdekken is in de wereld van koffie.

  1. Biologische koffie, meer dan alleen een verantwoord bakkie

Hoe zouden jullie een goede kop koffie omschrijven? Waar moet die aan voldoen?
‘’Het begint allemaal bij het moment dat je het pak met biologische koffie openmaakt. Dan komt er een geur vrij die een belofte doet over wat er in zit. Dat is het begin. Deze geursensaties kunnen bijvoorbeeld tonen bevatten van aardbei, bosvruchten of chocolade. Die ontstaan door de bodemsoort en diversiteit aan flora op de plantages in de verschillende landen. Uit Panama krijg je bijvoorbeeld vaak meer citrus-tonen en uit Azië meer aardse of kruidige tonen. Zo krijg je een heel breed smaakpalet, dat vaak verrassend is voor mensen. Elke boon heeft z’n eigen unieke zoetheid en tonen die ervoor zorgen dat je suiker en melk niet nodig vindt. Mensen zijn oprecht verrast als ze voor het eerst een goede koffie proeven en het verschil merken tussen een mooie biologische en een slechtere goedkopere koffie.”

Biologische koffie, is dit nou ook gezonder?
‘’Het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat, waarvan het gebruik recent weer voor 10 jaar toegestaan is, wordt veel in de conventionele koffieteelt gebruikt. Met biologische koffie ben je ervan verzekerd dat dit er niet in zit. Plantages zijn daarnaast bereid veel te investeren en moeten ook jarenlang hun grond biologisch bewerken voordat ze een certificering krijgen, waardoor je verzekerd bent van een boon uit een gezonde bodem. En wanneer je een goede biologische koffie koopt ervaar je niet alleen de smaak van echte goede koffie, maar help je ook de boeren die op het land werken, de plantages en de biodiversiteit in dat gebied.’’

“Mensen zijn oprecht verrast als ze voor het eerst een goede koffie proeven”

Hoe haal je nog meer uit je bakje koffie?

‘’Bij het zetten van koffie zijn het vaak nuances die het verschil maken. Bijvoorbeeld hoeveel gram je gebruikt of in welke stand je de bonen maalt. Een kleine verandering kan net een andere beleving geven. Dat je net wat meer die verfijnde zoetheid, het snoepje, proeft. Daarmee experimenteren vinden mensen heel leuk. Mensen zijn ook steeds meer op zoek naar de beste smaak met verschillende zetmethoden en verschillende soorten bonen. Men komt ook vaak bij ons een workshop volgen om te leren wat er nog meer te ontdekken is in de wereld van kwaliteitskoffie.’’

Welke trends zijn nu hot and happening?
‘’Biologische cafeïnevrije koffie is populair. Mensen krijgen steeds meer in de gaten dat er ook kwalitatieve en smaakvolle decaf-koffie is. Dat maakt dat nog meer mensen van een goede kop koffie kunnen genieten. Ook is de slow coffee-diversiteit gegroeid de afgelopen jaren. Deze methoden maken het veel gemakkelijker om mooie smaken uit koffie te halen en daarmee ook te experimenteren, zoals Aeropress, Cafetière, V60 filter en Chemex. Maar de espressomachines en snelfilterapparatuur blijven ook heel populair bij de thuisbarista’s.''

Over Bootkoffie

Barend is eigenaar van Boot Koffi. Boot Koffie heeft een sterke missie gericht op eerlijke koffie: iedereen gelukkig maken met de smaak van biologische koffie, de naam van de koffieboer bekend maken en meehelpen met waardige leefomstandigheden op de koffieplantages. Kijk voor meer informatie op Bootkoffie.nl.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8718591920011

Beoordelingen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Colombia, snelfilterkoffie, 250gr, Boot
Laat een review achter
Versturen