Bananen, 1kg, Saman

0 Beoordelingen
Bananen, 1kg, Saman
2,85

Productomschrijving

Het nummer 1 fruit van Nederland is niet voor niets zo populair het fruit zit boordevol koolhydraten en is een makkelijke jongen om mee te nemen voor onderweg. Kijk op onze receptenpagina voor een heerlijk recept van tropisch bananenbrood.

Bananen kunnen het best buiten de fruitschaal bewaard worden om te voorkomen dat ander fruit te ver door rijpt.


Onze bananen worden geteeld op de Dominicaanse Republiek, door de organisatie Banamiel. Deze coöperatie bestaat uit telers met kleine en middelgrote plantages. Het mooie is dat elke teler evenveel zeggenschap heeft, of ze op 3 of op 50 hectare telen. En ze delen met elkaar de informatie. Zo wordt de natuurlijke bemesting op een centrale locatie gemaakt, zodat alle telers hierover kunnen beschikken en het volledig aan de biologische regelgeving voldoet. Het kan zijn dat op één pallet bananen komen te liggen van bijvoorbeeld drie verschillende telers. 

De keten is zo kort dat de bananen slechts 24 dagen na de oogst bij u in het schap liggen. Het draait vooral om korte lijnen. Hierdoor krijgt elke schakel in de keten de juiste waarde voor het geleverde werk. Deze kortere reistijd komt de smaak ten goede. De bananen zijn jaarrond verkrijgbaar omdat de Dominicaanse Republiek op de evenaar ligt is er in alle seizoenen een aangename temperatuur en voldoende licht.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Bananen, 1kg, Saman
Laat een review achter
Versturen