Appels, Gravensteiner, 1kg, Hekkert Hoogstamfruit

0 Beoordelingen
Appels, Gravensteiner, 1kg, Hekkert Hoogstamfruit
3,99 incl. btw
3,49
Variatie: Appels, Gravensteiner, 1kg, Hekkert Hoogstamfruit
Appels, Gravensteiner, 1kg, Hekkert Hoogstamfruit
Appels, nieuwe delcorf-delbare, 1kg, Casters
Kinderappels, 1kg, PuurNL
Appels, hand-, Pink Crisp, 600gr, Udea
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Gravensteiner appels van Tuinderij de Haverkamp
De appel heeft een geweldig aroma. De Gravensteiner appel wordt daarom ook wel de allerlekkerste appel genoemd. De smaak is zoet wijnachtig en lekker sappig.  In de Angelsaksische literatuur wordt van Gravenstein gesproken. De appel is in geheel Europa breed verspreid geweest. In Oostenrijk is het nog steeds de meest populaire soort appel. Voor vers gebruik als eerste klas tafelappel. Huishoudelijk gebruik voor uitstekende appelmoes, zeer goed voor appelsap en wijn. Hij heeft ook meerder benamingen  Gravensteinder, Gravensteyn, Prinsenappel, Gul Graastener, Gelber, Grawenstiener. 
"Landbouw is genieten. Dat vergeet je makkelijk door al het negatieve nieuws over de intensieve veehouderij. Wij, Heleen en Jopie, zijn liefhebbers, die leven van wat de grond ons geeft, en eacuten genieten van de groente, de dieren, de natuur en het landschap. Onze boerderij ligt net buiten Deventer, op landgoed de Bannink, tussen bossen, houtwallen en kolken. We verbouwen biologische groente en fruit die te koop zijn in de boerderijwinkel. Voor mooie groente en fruit op een mooie plek in een mooie omgeving kun je bij ons terecht. Kom gerust langs!", aldus Jopie en Heleen op hun facebookpagina.


Kant-en-klaar-recept zelfgemaakte apfelstrudel
Tijd: 15 min. + 20 min. in de oven
Ziet deze apfelstrudel er niet ontzettend leuk uit? Je kunt de gewenste ingrediënten meteen bestellen door deze aan te klikken. Zo krijg je alleen wat je er nog nodig hebt.
Ingredienten: 1pakje bladerdeeg, 4 appels, 8 tl suiker, 2 tl kaneel, 200gram rozijnen, 2 eieren, evt. noten zoals walnoten of hazelnoten, serveren met poedersuikerBereidingswijze: Verwarm je oven voor op 180 graden. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes. Meng de appel met de kaneel, suiker en eventueel rozijnen/noten.
Leg 6 plakjes bladerdeeg in 2 rijen van 3 iets overlappend naast elkaar. Druk de overlapping goed aan. Snijd dan over de hele lengte sneetjes aan de zijkanten, zoals op de foto.
Vervolgens verdeel je het appelmengsel over het midden van het bladerdeeg.
Vouw vervolgens het stukje bladerdeeg in het midden (links en rechts op de foto) naar binnen. Vervolgens kun je om en om de reepjes bladerdeeg naar binnen vouwen.
Als de apfelstrudel klaar is, smeer je hem in met een beetje ei. Zet de apfelstrudel voor ongeveer 20 minuten in de oven totdat hij mooi bruin is.
Serveer de appelstrudel met een beetje poedersuiker en smullen maar.
Oorspronkelijk recept [http://www.lekkerensimpel.com/apfelstrudel/]

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Review toevoegen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Appels, Gravensteiner, 1kg, Hekkert Hoogstamfruit
Laat een review achter
Versturen