Boerenkool, rood en groen, 500gr, De Overkant

0 Beoordelingen
Boerenkool, rood en groen, 500gr, De Overkant Boerenkool, rood en groen, 500gr, De Overkant
1,89
Variatie: Boerenkool, rood en groen, 500gr, De Overkant
Boerenkool, rood en groen, 500gr, De Overkant
Bloemkool, per stuk, Udea
Koolraap
Zuurkool, naturel-, 500gr, Kramer
Spitskool, per stuk, Udea
Romanesco, per stuk, Odin
Chinese kool, per stuk, Udea
Witte kool, per stuk, Udea
Rode kool, per stuk, Udea
Palmkool, 500gr, Haverkamp
Spruiten, 500gr, Udea
Boerenkool, diepvries, 450gram, Natural Cool
Boerenkool, 150gr, Puur NL
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

 

In de supermarkt vindt je alleen voorgesneden, verpakte boerenkool. Wij hebben ook boerenkool als volledig blad dat je zelf kunt snijden. Je zult merken dat deze verser is en daardoor meer smaak heeft. Verse boerenkool is verkrijgbaar van oktober tot maart.

Sinds boerenkool bij de chique restaurants trendy is geworden verschijnen er vernieuwende recepten zoals boerenkoolchips, boerenkoolsoep, boerenkool-smoothies en boerenkool-pannenkoekjes. We hebben er een flink aantal voor je verzameld zodat je deze winter niet snel uitgekeken raakt op boerenkool.

Voorbereiding
Reken 250gram per persoon. Haal de bladstelen van de stronk en pluk het blad van de steel in stukjes van 2 a 3cm. Doe het blad dan in een flinke bak water (met een beetje zout). Na een paar minuten hussel je het blad in de bak en haal je het eruit. De boerenkool is nu in principe klaar voor bereiding. Eventueel kun je het nog fijner snijden. Je kunt ook de keukenmachine gebruiken op de grofste stand.

Gezondheid
Boerenkool staat in de VS bekend als superfood door de hoge voedingswaarde en de uiteenlopende mogelijkheden die boerenkool heeft. Boerenkool bevat weinig calorieën, veel vezels en geen vet. In boerenkool zit veel meer vitamine C dan in sinaasappel en meer calcium dan in melk.

Geschiedenis
Net zoals broccoli, bloemkool en spinazie is boerenkool afkomstig van de wilde kool, een plant waarvan men verondersteld te zijn ontstaan in Anatolië. Van daaruit, rond 600 v.C., hebben Keltische nomaden het vermoedelijk naar Europa gebracht. Rond 400 v. Chr. werd in Griekenland een kroesbladige kool beschreven die later bij de Romeinen als bladkool bekend werd. Dit is vermoedelijk de voorloper van onze boerenkool. Bij de Romeinen was boerenkool al een delicatesse. Het was ook al een populaire groente bij de boeren in de middeleeuwen. Vanaf 1661 wordt boerenkool beschreven in kookboeken uit Nederland. Er waren toen nog geen aardappelen, maar men legde wel al de worst op de kool.

Bewaren
Ongesneden boerenkool bewaar je maximaal 5 dagen in de koelkast. Gesneden boerenkool maximaal 3 dagen. Eet bladgroenten wel zo snel mogelijk. Dan is de smaak beter en gaat er minder voedingswaarde verloren.

13x Recepten met boerenkool
Alle ingredienten zijn terug te vinden in deze webwinkel.

  1. Boerenkoolstamppot
  2. Boerenkool-pompoen pannenkoekjes
  3. Curry van groene linzen met boerenkool
  4. Gegratineerde boerenkool met rookworst
  5. Stoofpot van bruine bonen, boerenkool en rookworst
  6. Cannelloni met boerenkool en ricotta
  7. Ovenschotel boerenkool met pittig gehakt
  8. Boerenkool met gebakken uitjes en spekjes met room
  9. Gestoofde boerenkool met knoflook en karweizaad
  10. Boerenkoolchips
  11. Caldo verde - traditionele Portugese boerenkoolsoep
  12. Boerenkool-champignonquiche van kikkererwtenmeel
  13. Boerenkoolsmoothie met kiwi

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Whatsapp icon Whatsapp Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Boerenkool, rood en groen, 500gr, De Overkant
Laat een review achter
Versturen