Aardbeien, 200gr, PuurNL

0 Beoordelingen
Aardbeien, 200gr, PuurNL Aardbeien, 200gr, PuurNL Aardbeien, 200gr, PuurNL Aardbeien, 200gr, PuurNL
3,79 incl. btw
2,99

Productomschrijving

Wie houdt er niet van aardbeien? Ze heeft natuurlijk niet voor niets de bijnaam zomerkoninkje. Aardbeien zijn vooral in het zomerseizoen erg lekker. Onze aardbeien komen van de volle grond en zijn onbespoten. Ze worden een dag voor bezorging rijp geplukt zodat ze mooi dieprood van kleur zijn. Ze zijn dan heerlijk sappig en vol van smaak.

De aardbei is familie van de roos en hebben een hoog vitamine C-gehalte. Acht aardbeien (normaal formaat) bevatten circa 140 procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C.

Er is veel te doen om de aardbeien die je in reguliere winkel ziet. Die aardbeien zitten vol met gifstoffen, zoals deze test laat zien. De bomvolle cocktail aan pesticiden zou nodig zijn omdat aardbeien kwetsbaar zijn. De toegestane normen worden niet overschreden, maar er is nooit getest op welke uitwerking de gifstoffen samen kunnen hebben. Ook smaken ze niet meer zoals vroeger, zoals de Keuringsdienst van Waarde ook al constateerde. Wij zijn daarom blij dat we jou wel nog de pure aardbei kunnen aanbieden.

Culinair
Aardbeien hebben een zoete, sappige smaak. Spoel de aardbeien eerst af en verwijder dan pas de kroontjes, anders zuigt de aardbei zich vol met water. Steek het kroontje weg met een scherp mesje en smullen maar. Ze zijn lekker om zo uit de hand te eten, maar je kunt ze ook anders inzetten. Bijvoorbeeld in een aardbei banaan smoothie, in plakjes op brood of beschuit, in de yoghurt/kwark, bij sorbetijs, in salades, zelfs kort roerbakken in een klein beetje olie en bestrooien met versgemalen peper kan.

Gezondheid
Het bijzondere aan aardbeien is dat ze zoet smaken, maar toch erg weinig suikers bevatten. Aardbeien zitten vol antioxidanten, zoals vitamine C en anthocyanen. Antioxidanten zijn belangrijk voor het lichaam, omdat ze schadelijke stoffen, de zogenaamde vrije radicalen kunnen voorkomen of vernietigen. Anthocyanen zijn kleurstoffen die in rode en blauwe fruitsoorten voorkomen. Deze stoffen kunnen hersenfuncties, waaronder het korte-termijn-geheugen, verbeteren. Aardbeien dragen ook in de inname van foliumzuur en ze bevatten weinig calorieën. Tandaanslag verdwijnt door te poetsen met aardbeiensap.

Geschiedenis
In de bronstijd werd de aardbei al door mensen in het bos geplukt.
Vanaf de middeleeuwen werd de aardbei steeds populairder als lekkernij. In de 17e en 18e eeuw kwamen uit Amerika nieuwe soorten die gekruist werden met elkaar en inheemse soorten waardoor de nu zo bekende aardbei is ontstaan. De aardbeienplant gedijt goed op droge zandgronden. Dat is precies waarom onze aardbeien zo lekker zijn. Ze komen van de zandgronden hier uit de buurt.

Bewaren
Aardbeien zijn het lekkerst op de dag van aankoop. In de koelkast kun je ze een paar dagen bewaren, afhankelijk van de rijpheid van de vrucht.

Recepten
Alle ingredienten zijn terug te vinden in deze webwinkel.
 1. Aardbeien-broodpudding van croisantjes
 2. Aardbeientaartjes met amandel-boekweitmeel glutenvrij
 3. Aardbei-rabarber crumble
 4. Aardbei-rabarbertaartje VEGAN
 5. Bread-butterpudding met aardbeien
 6. Kwarktaart met zomerfruit
 7. Rosé-bowl met zomerfruit met alcohol
 8. Salade van aardbei, asperge en halloumi
 9. Salade van aardbei, tomaat en mozzarella
 10. Salade van aardbei, pecannoten en avocado
 11. Sorbetijs van aardbei en banaan
 12. Wentelteefjes muffins met aardbei VEGAN
 13. Zomerse aardbei-chocolade muffins

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8711521119615

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Aardbeien, 200gr, PuurNL
Laat een review achter
Versturen