cafe forte pads, 18st, Simon Levelt

De Forte is een melange van arabicabonen waaraan robustabonen zijn toegevoegd voor extra kracht. De koffie is rechtstreeks aangekocht van plantages in Latijns-Amerika en Afrika. Met Max Havelaar keurmerk voor eerlijke handel. Deze pads zijn geschikt voor koffiepadmachines.

Ingrediënten
Arabica en robusta koffie*
Alle verpakkingen van Simon Levelt zijn BPA-vrij.

Koffie van Simon LéveltAlles over koffiebonen
De koffieteelt kent twee soorten koffiebonen: de Arabica en de Robusta. De Arabica wordt verbouwd in de hoger gelegen gebieden van Afrika en Zuid-Amerika en heeft een milde smaak, een fijne geur en is niet erg krachtig. Deze koffieboon wordt voor ongeveer 65% van de totale koffieproductie gebruikt. De Robusta doet zijn naam eer aan en is veel krachtiger en harder van smaak. De Robusta komt uit de laaggelegen koffiegebieden van Afrika en Azië. Uiteindelijk zijn de meeste koffiesoorten melanges van de Arabica- of Robustaboon.Van bes tot boon
Koffie wordt geteeld in landen rond de evenaar. De belangrijkste koffie producerende landen zijn Brazilië en Colombia, maar ook Vietnam en Indonesië zijn grote spelers. Een koffieplant heeft drie tot vijf jaar nodig voordat hij begint te bloeien. Na de bloei komen er bessen aan de struik. De koffiebes bevat twee koffiebonen. De bessen worden ontdaan van de buitenste schil en het vruchtvlees en verder verwerkt. Uiteindelijk levert 5 kilo bessen zo´n 2 kilo koffiebonen op.De branderij
Met alleen een goede boon heb je nog geen koffie. Koffiebranden is een nauwkeurig samenspel van tijd en temperatuur waarmee de smaak en het aroma uit de boon wordt gehaald. Simon Lévelt brandt haar koffie in een Italiaanse Vittoria-dubbeldrumsbrander. Deze machine, welke uniek is in Noord-Europa, stelt ons in staat het hele proces zeer nauwkeurig te sturen.
Foto('s):
Prijsinformatie:
Prijs per :
€ 2,75
Aantal: Bestellen
Op verlanglijst
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

EAN

8,71114E+12  

Anderen bekeken ook