Uien, gele-, 1kg, Odin

De ui is geschikt om te bakken, koken, stoven of rauw te verwerken en past bij vele gerechten. De sterke smaak van de rauwe ui wordt heerlijk zoet en karamelachtig wanneer je deze bakt. De gele ui heeft een goudgele schil en heeft stevig wit vruchtvlees met een pittige smaak. Deze groente is onmisbaar in iedere keuken en is zeer veelzijdig in gebruik.

De ui is net als prei, knoflook en bieslook onderdeel van het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie.
Vrijwel elk TV-programma over koken of elk recept in een kookboek begint vaak met: pel en snipper een ui. Als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui.
Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt, maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. Vrijwel overal wordt de ui gebruikt in de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten.Uien en sjalotten kunnen tot 2 maanden bewaart worden op een koele (12-15 graden), donkere en niet vochtige plaats. In een goed gesloten plastic zakje of bakje kunnen tukjes ui tot 3 maanden in de diepvries worden bewaart, bij minimaal -18C.
Foto('s):
Prijsinformatie:
Prijs per :
€ 1,69
Aantal: Bestellen
Op verlanglijst
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

EAN

 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Anderen bekeken ook