Speltbloem, 5kg, De Nieuwe Band

Molenstenengemalen speltbloem, gemalen door de Commandeursmolen in Mechelen. Heerlijk om bijvoorbeeld brood van te bakken. IngrediëntenSpeltbloem* (tarwe). * Van biologische herkomst
Vet weergegeven ingrediënten zijn allergenen.Land van herkomst (ingrediënten): BelgiëVoedingswaarde Gemiddeld per 100 gram: Energie 1471 kiloJoules 351 kcal Vet 1,8 gram - waarvan verzadigde vetzuren 0,3 gram Koolhydraten 69,4 gram - waarvan suikers 8,2 gram Voedingsvezels 2,1 gram Eiwit 13,9 gram Zout 0,02 gram Molensteengemalen meel en bloem van De Nieuwe BandDe Nieuwe Band kiest voor de Commandeursmolen omdat:
  • een molen geen andere energiebron nodig heeft dan wind of water, en daarmee per definitie duurzaam werkt. De Commandeursmolen levert zelfs extra groene stroom aan het net
  • molenstenengemalen meel een ambachtelijke kwaliteit en karakteristieke smaak heeft
Bij De Nieuwe Band hebben we zon twintig soorten meel en bloem van eigen merk. Dit meel en bloem moet gemalen worden en voor het laten malen kiezen we zo veel mogelijk voor molens. Molensteengemalen meel heeft namelijk een ambachtelijke kwaliteit en een karakteristieke smaak. En omdat een molen in principe geen andere energiebron nodig heeft dan wind of water, is molensteengemalen meel en bloem per definitie een duurzaam product.Van al onze melen en bloem is 90% afkomstig van "de Commandeursmolen" in Mechelen. Deze molen werkt nog steeds volgens een eeuwenoude traditie waarbij het meel op ambachtelijke wijze op molenstenen gemalen wordt .De huidige molenaar, Raoul Schyns, is de jongste telg van vijf generaties molenaars. Hij beschikt dus over kennis die al generaties lang is doorgegeven.MolensteengemalenIn de Commandeursmolen wordt het graan traag op molenstenen gemalen. Het maalproces van graan op molenstenen duurt maar een minuut. Zo blijven smaak en aroma behouden. De temperatuur van het meel mag niet boven de 40ºC komen. Dit is belangrijk, want boven de 40 graden gaat de kwaliteit achteruit. Het is dus de taak van de molenaar om de stenen goed te koelen.Raoul Schyns, de molenaar, durft niet te zeggen of molenmeel beter van kwaliteit is dan fabrieksmeel. "Dat is eigenlijk appels met peren vergelijken. Molenmeel en fabrieksmeel zijn de resultaten van twee verschillende procédés, waarbij het malen in een molen een ambachtelijk product met een karakteristieke smaak oplevert." Raoul noemt een aantal verschillen op. "Volkoren meel uit een molen is minder bewerkt. Alle delen van het graan blijven behouden. Bij volkoren molenmeel blijven de kiemen in het meel. Deze kiemen zijn nodig om goed te kunnen bakken. Ze geven het meel ook hun karakteristieke smaak en structuur. Het meel is hierdoor wel minder lang houdbaar. In een meelfabriek zeven ze vaak juist de kiemen eruit, om het meel langer houdbaar te maken."Duurzame waterkrachtDe Commandeursmolen -van oudsher altijd al een watermolen- ligt aan het Limburgse riviertje de Geul. Schijnbaar een rustig kabbelend riviertje. Maar schijn bedriegt. "De Geul is het snelst stromende riviertje van Nederland", vertelt molenaar Raoul Schyns. "Het is misschien niet heel veel water, maar het heeft wel heel veel kracht", legt hij uit. Op de plaats waar de molen gebouwd is, valt het water van het riviertje 3,5 meter naar beneden. Hier perst het water zich met donderend geraas onder het molengebouw door.De molen produceert sinds 2005 zelf groene stroom met behulp van een kleine, moderne waterkrachtcentrale. Het grootste deel van de opgewekte energie wordt gebruikt voor de molen zelf. Raoul vindt dit goed passen bij de filosofie van het bedrijf. "We zijn een biologische maalderij en hebben milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel staan." De molenaar gaat hier ver in: voor het automatische smeringssysteem van de waterkrachtcentrale gebruikt hij zelfs biologische vetten in plaats van synthetische. "Die vetten zijn afbreekbaar en dus minder slecht voor het milieu."Stevig broodBij het verbouwen van biologische tarwe worden geen hulpmiddelen zoals kunstmest en stikstof gebruikt. Het graan moet op eigen kracht groeien en rijpen. Dit heeft tot gevolg dat er in biologische tarwe minder eiwit zit En dat heeft weer invloed op de structuur van het brood. Hoe minder eiwit, hoe minder luchtig het brood wordt. Daarom is brood, gebakken van biologische tarwe, van nature wat steviger en heeft extra karakter.Probeer voor het bakken van je eigen brood bijvoorbeeld eens het meergranenmeel van De Nieuwe Band, het favoriete product van Theo Kerkhoff (ons hoofd ICT).Allergenen-informatieDe vermeldde ingrediënten, voedingswaarde en allergenen worden overgenomen uit de door producenten aangeleverde informatie. Wij vragen aan producenten om ons te voorzien van de meest actuele informatie. Deze informatie nemen wij vervolgens met de grootst mogelijke zorg over. Toch kan het gebeuren dat de gegevens op onze site anders zijn dan op de verpakking van het product staat. Daarom raden wij je aan om voor aanschaf van het product altijd eerst het etiket te raadplegen.
Typefouten en fouten door technische onvolkomenheden op De Nieuwe Band-site zijn voorbehouden. De Nieuwe Band kan niet aansprakelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden. Voor klachten, opmerkingen of bij signalering van fouten kun je ons mailen. Je kunt ook bellen met onze kwaliteitsafdeling als je vragen hebt over de ingrediënten van onze producten: 0594-645353. glüten Ja Amandelen Mogelijk Tarwe Mogelijk Hazelnoten Mogelijk Rogge Mogelijk Walnoten Mogelijk Gerst Mogelijk Cashewnoten Mogelijk Haver Mogelijk Pecannoten Mogelijk Spelt Ja Paranoten Mogelijk Kamut Mogelijk Pistachenoten Mogelijk Schaaldieren Nee Macademianoten Nee Ei Nee Selderij Nee Vis Nee Mosterd Nee Aardnoten (pinda) Nee Sesam Mogelijk Soja Mogelijk Sulfiet Nee Sojalecithine Nee Lupine Nee Melk Nee Weekdieren Nee Noten Mogelijk Informatie, uitleg en links betreffende allergenen-informatie.
Foto('s):
Prijsinformatie:
Prijs per :
€ 19,95
Aantal: Bestellen
Op verlanglijst
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

EAN

 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Anderen bekeken ook