- Aardappel, groente en fruit
- Koolrabi, per stuk, Odin
Koolrabi, per stuk, Odin
Koolrabi is de knolvormige verdikte stengel van een koolplant. De knol groeit boven de grond en heeft een mooie lichtgroene kleur. De smaak is lichtpittig met een stevige structuur.De smaak van koolrabi is selderij-achtig, maar lijkt ook op die van bloemkool, maar dan pittiger. Koolrabi kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. Koolrabi heeft een laag energetische waarde, is rijk aan vitamine C en vezels, en is bovendien een bron van kalium. Anders dan koolraap groeit koolrabi boven de grond, het is dus niet de wortel die je eet. In de koelkast is koolrabi enkele dagen houdbaar.Collumn Nely Babin over koolrabi
Een grappige groente om te zien en familie van de broccoli en de boerenkool. Koolrabi wordt vaak verward met koolraap, maar komt van een heel andere familie. Koolrabi heeft een groene of paarse bol met daarop wat bladeren en dat zijn duidelijk koolbladeren. De stengel is verdikt en dit vormt de bol. De bol zit in een mooie schil ingepakt en deze is ook eetbaar, evenals de bladeren die als wat losse sprieten op de bol staan.
In Nederland wordt koolrabi tot de "
Een grappige groente om te zien en familie van de broccoli en de boerenkool. Koolrabi wordt vaak verward met koolraap, maar komt van een heel andere familie. Koolrabi heeft een groene of paarse bol met daarop wat bladeren en dat zijn duidelijk koolbladeren. De stengel is verdikt en dit vormt de bol. De bol zit in een mooie schil ingepakt en deze is ook eetbaar, evenals de bladeren die als wat losse sprieten op de bol staan.
In Nederland wordt koolrabi tot de "
Stel een vraag over dit product

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.
We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.