Knolselderij, per kg, Klein Broekhuizen

Snijd de knol in plakken, bak ze bruin in roomboter en eet ze tussen de middag op brood met wat zout en mayonaise een succes bij kinderen! Knolselderij is bijna onmisbaar in erwtensoep. Verwerk ook de bladeren van de knol in de soep. Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant. De knol groeit voor een deel onder de grond en heeft een bruingele kleur. Het vruchtvlees is lichter en heeft een milde kruidige smaakDe knol is ongeveer drie weken houdbaar. Nadat deze is aangesneden ingepakt in folie in de koelkast nog ongeveer een week.
Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant. De knol groeit voor een deel onder de grond en wijkt daarin af van zijn familieleden: de bladselderij en bleekselderij. De knol is bruingeel van kleur, het vruchtvlees is lichter en heeft een milde, kruidige smaak. Vooral de knol is belangrijk voor de teelt, maar je kunt ook de bladeren eten, bijvoorbeeld in de soep. Vaak wordt in het vroege voorjaar knolselderij met een toefje loof in de handel gebracht.Recepten
  • Knolselderijsoep
  • Romige knolselderijsoep (6 pers)
  • Waldorf salade (salade voor 4 personen)
  • Knolselderij rozetjes (4 personen)
  • Knolselderijsalade
  • Gebakken knolselderij met kaas
  • Gegratineerde knolselderij met pijnboompitten
  • Knollie Pangang
  • Knolselderijschnitzel
Prijsinformatie:
Prijs per :
€ 1,79
Aantal: Bestellen
Op verlanglijst
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

EAN

 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Anderen bekeken ook