Fazant-borst, 500gr, Jager en Boer

Heerlijke zwijnstooflappen. Een feestje op de tafel. Vacuüm verpakt om de volle smaak en sappige structuur optimaal te behouden.BewarenDit product is diepgevroren. Voor gebruik ontdooien. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.Wild Zwijn (Sus Scrofa)Het wild zwijn, everzwijn of kortweg ever is een zoogdier uit de varkens familie. Het wild zwijn heeft van deze familie het grootste verspreidingsgebied, en komkt in grote delen van Europa, Noord-Arika en Azië voor.Zijn borstelachtige vacht is ´s winters langer en donkerder dan in de zomer. In het voorjaar vallen de winterharen uit en wordt de vacht lichter en korter. Volwassen mannetjes zwijnen worden "“keilers" genoemd, ze zijn goed te herkennen aan de twee grote slagtanden, die door jagers "“houwers" worden genoemd.
De biggen (frislingen) hebben horizontale strepen over de vacht, ook wel een zwijnenpyjama genoemd, deze dienen te camouflage. De jongen worden geboren in een door het zeug (bagge) aangelegd nes, de kraamkamer. Dit betreft een grote kuil met wat varens, grassen en bladeren.Wilde zwijnen zijn in de schemering en ´s nachts actief. Het zijn omnivoren en eten dus veel gewassen zoals maïs, bonen, sommige aardappelrassen, granen, bieten, kastanjes, eikels en ander op de grond gevallen fruit. Naast alle vegetatie eten ze ook gewonde dieren, jonge vogels, regenwormen en muizen. Ze wroeten met hun gevoelige snuit in de bodem, door dit gewroet komt de minerale ondergrond vrij waardoor bepaalde zaden beter kiemen.Wilde zwijnen leven in groepen die rotten worden genoemd en bestaan uit vrouwtjes met hun jongen en een- en tweejarige zwijnen. Een typische rotte bestaat uit twee à drie vrouwtjes en de groep bestaat vaak uit ongeveer twintig individuen. Groepen van groter dan 50 individuen zijn echter vastgesteld. Keilers leven buiten de paringstijd meestal solitair.Wilde zwijnen kunnen in het wild 8 tot 10 jaar oud worden en zijn
bejaagbaar van 1 juli tot en met 31 januari.Artemis "€œ Vlees van de jagerArtemis staat symbool voor wildbraad van de hoogste kwaliteit die de natuur je te bieden heeft. Afkomstig van wilde dieren die een vrij leven hebben gehad in een puur natuurlijke habitat. Wildbraad is vrij van alles wat van de mens kan komen. Dus geen antibiotica of andere toevoegingen. Vlees van de jager wordt op een duurzame, weidelijke manier bejaagd waarbij faunabeheer ten alle tijden in ogenschouw wordt genomen. Al het geschoten wild komt uit eigen jachtvelden in Nederland en Duitsland. Van elk stuk geschoten wild zijn de betreffende afschotpapieren beschikbaar. Denk daarbij aan de onderzoeksresultaten van laboratoria van elk wild zwijn.Onderzoek: wat eten we met kerst?Eind 2014 presenteerde milieuorganisatie Natuur en Milieu de resultaten van een onderzoek naar het effect van 12 vleessoorten op milieu- en dierenwelzijn. Wild, geschoten door jagers in het kader van wildbeheer, scoorde op alle aspecten van milieu- en diervriendelijkheid het hoogst. Uit de resultaten kwam ook naar voren dat meer dan de helft van de aangeboden wildsoorten in de supermarkt geen echt wild blijkt te zijn, maar gekweekt wild (met supermarktketen Marqt als positieve uitzondering). Op verpakkingen staat dit onderscheid vaak niet vermeld.>  Download het onderzoek wat eten we met kerst? van stichting natuur en milieu (2014)
Foto('s):
Prijsinformatie:
Prijs per :
€ 10,29
Aantal: Bestellen
Op verlanglijst
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

EAN

 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Anderen bekeken ook
Reviews

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.