Carnaval de Couronneau, rode wijn (Frankrijk, demeter)

Intense smaak met zwart fruit en laurierdrop, goede zuurgraad en balans met een mooie lange afdronk. Gemaakt van bio-dynamische Merlot-druiven in de Franse streek Bordeaux.Lekker bij kalfsvlees of gegrild vlees, gebakken groenten of een goede schapenkaas.Over Château Couronneau Château Couronneau in de subregio Entre-Deux-Mers teelt al twaalf jaar biologisch en sinds 2010 zelfs biodynamisch. Eigenaren Christophe en Bénédicte Piat kiezen voor wijnen van hoge kwaliteit door te werken met beperkte opbrengsten. De wijngaarden liggen bovendien op een punt van het plateau waar de regen vaak wijkt om verderop in het achterland te vallen. In goede jaren is de rijpheid dan ook van de wijnen af te proeven.

De rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend merlot, een kunst die het echtpaar Piat en hun oenoloog inmiddels goed meester zijn. De druif staat er om bekend nogal zoetige, droppige wijnen voort te brengen, maar bij Couronneau is er ook een flinke dosis karakter en frisheid. Waar rood de hoofdmoot vormt, is wit goed bewaarde geheim, want zelfs in de moeilijkere jaren kan de witte uitstekend zijn. De combinatie van sauvignon blanc, die zorgt voor aroma, en sauvignon gris, die zorgt voor vulling, maakt een goede combinatie voor een unieke wijn, die tegelijk heel herkenbaar bordeaux is.

Bijzonder: ook de Piats waren sceptisch over biodynamie. Toch zijn ze ermee gaan experimenteren en werken inmiddels volledig biodynamisch. Het bleek dat de druiven kleiner werden, maar met stevigere schil, wat extra smaak en diepgang in de wijn oplevert. Bovendien is de planteigen resistentie tegen schimmelziekten verbeterd.
Foto('s):
Prijsinformatie:
Prijs per :
€ 9,15
Aantal: Bestellen
Op verlanglijst
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

EAN

 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Anderen bekeken ook